Novi parket u velikoj sali CST-a

Novi parket u velikoj sali CST-a

09. oktobar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Sportska dvorana Centra za sport i turizam u Srbobranu potpuno je parterno obnovljena, i upravo novi parket je bio razlog da je danas zajedno posete čelni ljudi Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Srbobran, koji su u ovaj posao uložili 14 miliona dinara.

Novi parket u velikoj sali CST-a

Nije samo zamenjen parket, postavljena je i nova podloga pod njim, a sređena je i sala za borilačke sportove, o čemu je u velikoj dvorani CST govorio predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. “Ovaj prostor ne koriste samo sportski klubovi i rekreativci već i učenici dve susedne škole, zbog čega je posebno važno da imamo odlične uslove za bavljenje sportom. Ovo je rezultat odlične saradnje koju kao lokalna samouprava imamo sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, sa celom Pokrajinskom vladom, i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti da predlažemo dobre projekte i dobijamo sredstva za njihovu realizaciju.

To je od velikog značaja za sve građane Srbobrana, Turije i Nadalja, unapređujemo kvalitet života u našoj sredini, a u ovom slučaju svim sportistima obezbeđujemo odlične uslove za rad u hali. Novi parket je postavljen i tako smo rešili problem za jedan duži period, tokom kog nećemo imati potrebe za dodatnim ulaganjima”, rekao je predsednik Radivoj Debeljački. On se još jednom zahvalio predsednici Pokrajinske vlade Maji Gojković i sekretaru Danetu Basti na kontinuitetu ulaganja u opštinu Srbobran.

Novi parket u velikoj sali CST-a

Pokrajinski sekretar u resoru sporta i omladine Dane Basta, danas je u Srbobranu boravio iz dva razloga, kako bi obišao sportsku dvoranu, ali pre toga je bio i na Dečijoj olimpijadi koju je lično otvorio u okviru obeležavanja Dečije nedelje. “Neverovatan sportski dan u Srbobranu; uz Dečiju olimpijadu koja je okupila 1.400 učenika, danas imamo i mogućnost da se uverimo kako izgleda nova podloga u sportskoj hali. Pokrajinska vlada i Opština Srbobran zaista rade na unapređenju sporta i sportske infrastrukture i siguran sam da će mnogi, među decom koja se danas takmiče, doneti odliku i opredeliti se za neki sport i baš u ovoj hali početi da treniraju.

Postavili smo novi parket posle više desetina godina i veoma smo zadovoljni učinjenim. Pokrajinska vlada i Opština Srbobran izdvojili su 14 miliona dinara za ove radove i moram da kažem da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjima. Sve pohvale za predsednika Opštine Srbobran Radivoja Debeljačkog, na agilnosti, svake godine delegiraju nam dobre projekte i siguran sam da ćemo ponovo izabrati neki iz opštine Srbobran”, afirmativno je govorio o Srbobranu u sportskoj sali Dane Basta, istakavši još jednom da voli ovu opštinu, često je posećuje i u njoj se oseća kao kod kuće.

Pored predsednika Opštine i Pokrajinskog sekretara, CST su obišli i: Radoš Pejović, državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Ljiljana Plazačić, Jovica Andrić i Stefan Mladenović, članovi Opštinskog veća, kao i domaćin Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam opštine Srbobran.

Facebook Komentari