Sekretar Dane Basta obišao sportske terene u Turiji i Nadalju

Sekretar Dane Basta obišao sportske terene u Turiji i Nadalju

09. novembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Ulaganje u decu i mlade jedan je od opredeljenih prioriteta Opštinske uprave Srbobran, čiji je sastavni deo rekonstrukcija i opremanje sportskih terena u sva tri naseljena mesta. S tim u vezi, danas su nove terene u Turiji i Nadalju zajedno obišli pokrajinski sekretar Dane Basta i predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački.

Školski teren u Nadalju, koji se nalazi u dvorištu Osnovne škole “Žarko Zrenjanin Uča“, rekonstruisan je nešto ranije, dok je drugi u centru Turije, na sportskom igralištu u centru sela, potpuno nov, ali je sekretar Dane Basta želeo da obiđe oba, uveri se da su projekti koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu realizovani na pravi način, a posetu je iskoristio i da porazgovara sa predstavnicima lokalne vlasti o daljim planovima za razvoj sporta na celoj teritoriji opštine.

Nakon obilaska oba sportska terena, Basta i Debeljački su dali izjave za medije, a prvi je to učinio predsednik Opštine Srbobran.

Sekretar Dane Basta obišao sportske terene u Turiji i Nadalju

“Možemo se pohvaliti da smo u prethodnom periodu sedam sportskih objekata rekonstruisali u našoj opštini. Koristim priliku da se naizmerno zahvalim Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, kao i pokrajinskom sekretaru Danetu Basti, jer su omogućili da se to sve izvede. Zaista smo imali višegodišnju potrebu, a sada smo konačno pronašli sjajnu podršku za realizaciju svih tih projekata, tako da smo na teritoriji svake mesne zajednice uradili barem jedan sportski teren. U Nadalju smo uradili dva, jedan za basket koji se nalazi iza nove zgrade Mesne zajednice i ovaj u školskom dvorištu. Ovo je za Nadalj veoma važno, jer u ovom mestu imamo pozitivan prirodni priraštaj, sve više je dece i moramo ulagati u sadržaje koji će im obezbediti dobar razvoj i odrastanje. Cilj nam je u budućnosti rekonstruisati i urediti svaki sportski objekat u opštini Srbobran, na sve terene postaviti podlogu kao što je ova u Turiji i Nadalju i tako dobiti dugoročno dobre uslove za bavljenje raznim sportovima na njima”, rekao je prilikom obilaska terena u Turiji i Nadalju Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Sekretar Dane Basta obišao sportske terene u Turiji i Nadalju

Sekretar Basta je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u prilici da poseti Turiju i Nadalj, mesta u kojima se kao i u Srbobranu, oseća kao kod kuće. “U prethodne tri godine rekonstruisali smo teren za basket u Srbobranu, u Nadalju je urađen teren za rukomet, a poslednji do sada je urađen teren u Turiji, takođe za rukomet. Vodimo računa i o manjim sredinama i ulažemo u sva mesta u opštini Srbobran. Ovu lokalnu samoupravu ocenjujem kao veoma agilnu i angažovanu, dobili smo ozbiljnog partnera koji je redovno prisutan na našim konkursima, i sa kojim odlično sarađujemo. Podsećam da je Pokrajinska vlada kroz konkurse Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u protekle tri godine, u sportsku infrastrukturu i klubove u opštini Srbobran uložila 17,8 miliona dinara. Samo u teren u Turiji, koji je urađen u ovoj godini, uloženo je 4,6 miliona dinara”, rekao je pokrajinski sekretar Dane Basta.

Facebook Komentari