CACIB Turija opravdava epitet najveće izložbe pasa

CACIB Turija opravdava epitet najveće izložbe pasa

20. oktobar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Zabava

Najveća izložba pasa u Srbiji – CACIB Turija, održana je u subotu 19. oktobra 2024. na salašu kraj Turije, takmičenje koje po 4. put odražava međunarodni karakter. Ovog puta su je uveličali učesnici iz čak 21 zemlje sa prijavljena 644 psa u 152 rase.

Pored CACIB Turija 2024, održane su i tri specijalizovane izložbe pasa, specijalke hrtova, koker španijela i jazavičara, organizovane u saradnji sa klubovima iz Srbije koji se bave ovim pasminama. Sa prijavljenim psima u tri specijalke, ukupun broj pasa na subotnjoj izložbi je prešao bojku od 800.

Prelep ambijent na obali Velikog bačkog kanala, prostor oivičen zelenilom i okupan jesenjim suncem, svakako je učinio da se gosti, ma odakle došli, osećaju u Turiji prijatno, čemu su sigurno doprineli ukusi vojvođanske kuhinje i za priču uvek raspoloženi bački domaćini.

CACIB Turija opravdava epitet najveće izložbe pasa

Zlatko Jojkić, predsednik Kinološkog društva “Turija”, je i ove godine istaknuti predstavnik organizatora izložbe, te smo sa njim i razgovarali. Kinološko društvo ‘Turija’ je nastavilo tradicuju sve većeg broja prijava za međunarodnu izložbu pasa, to je sad već zaista veliki broj. Ono što je važno istaći, je da se iz godine u godinu podiže i kvalitet izložbe. Imamo 8 sudija iz 5 zemalja, kvalitetom pasa ne zaostajemo za drugim velikim izložbama, imamo dosta svetskih prvaka, dosta evropskih takođe, pobednike nekih velikih izložbi koji obavezno dođu i kod nas da uveličaju CACIB Turija”, otkrio nam je Zlatko Jojkić.

Zanačajne i priznate evropske sudije u Turiju su došle iz: Finske, Portugala, Grčke, Engleske, Francuske, i uz troje sudija iz Srbije, svojim imenima utiču na odgajivače da baš na ovu priredbu dovedu svoje pse kako bi dobili ocene, što i jeste razlog da ova izložba bude jedna od posećenijih u Srbiji od 2019.

CACIB Turija opravdava epitet najveće izložbe pasa

Odgajivači su došli iz velikog broja država, svi sa evropskog kontinenta, i to iz: Austrije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Severne Makedonije, Holandije, Norveške, Poljske, Rumunije, Slovenije, Slovačke i naravno najviše iz Srbije.

Facebook Komentari