CACIB Turija 2021: Prvi put međunarodna izložba pasa

16. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Turija je poznata kao mesto u kom živi veći broj ozbiljnih odgajivača pasa, a kinološka izložba koje se duži niz godina održava s jeseni na obali Kanala, “Turija Dog Show”, jedna je od najznačajnijih u Državi. Baš danas je još jednom priređena na salašu “Tatić” i čini se da je ovaj put ona bila veća i značajnija nego ikada pre.

Zlatko Jojkić, predsednik Kinološkog društva u Turiji, otkrio nam je da ovogodišnja izložba po prvi put ima međunarodni karakter, što je samo po sebi velika novost.

“Dvanaest godina za redom je naša izložba pasa bila najbolja i najveća manifestacija nacionalnog ranga. Kao priznanje za besprekoran rad i organizaciju dobili smo status Međunarodne izložbe, i zadržali smo veliki broj i kvalitet izlagača. U Turiji je danas ocenjen 771 pas, u 145 rasa, iz više evropskih zemalja, gotovo svih, došli su nam izlagači iz celog sveta, jedan je čak iz Indonezije. Posebno nam je drago što smo izložbu uspeli da priredimo uprkos svim kovid merama i brojnim zabranama, što potvrđuje visok stepen organizacije. Nadamo se da će i sledeće godine broj pasa biti ovoliki, a što da ne, i da bude veći”, rekao je Jojkić, i dodao da je prvenstvena želja tima koji organizuje izložbu, da Turija ostane i od strane mnogih novih izlagača, bude prepoznata, kao jedna od najboljih destinacija kinološkog sveta.

Turija poseduje tu prednost da u organizaciji izložbe ima kinologe svetskog ranga, za njihovim timom je bogato iskustvo i sigurno da nema treme kad se približi održavanje izložbe. Kaže Zlatko Jojkić, da bi se lako upustili i u mnogo veće projekte. Ovogodišnja izložba je mogla biti veća, možda malo i drugačija, da nije situacije sa kovidom, ali su i pored toga, u lokalnom kinološkom društvu zadovoljni prikazanim.

U nastavku pogledajte mini galeriju fotografija sa izložbe u Turiji.

Facebook Komentari