Orošhaza i Srbobran obnovili bratimljenje

Orošhaza i Srbobran obnovili bratimljenje

27. septembar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Blisko prijateljstvo lokalnih samouprava Opštine Srbobran i Grada Orošhaza u Mađarskoj, započeto je bratimljenjem pre deceniju i po, a danas je ta snažna veza potvrđena potpisima dvojice najviših predstavnika, Radivoja Debeljačkog u ime Srbobrana i Zoltana Davida u ime Orošhaze.

Obnavljanje sporazuma o bratimljenju dve lokalne zajednice učinjeno je u gradu Orošhaza, tokom zvanične posete delegacije Opštine Srbobran, koju pored predsednika Debeljačkog, čine još Beata Sabadoš Fodor – zadužena za kulturu i informisanje, i Kristijan Kočiš – pomoćnik predsednika za resore poljoprivrede i zaštite životne sredine. Na prijemu u kancelariji gradonačelnika, pored Zoltana Davida, domaćine je predstavljao i odbornik Orošhaze – Bela Nemet.

Saradnja se tokom proteklih petnaest godina uglavnom oslanjala na bilateralnu, kulturnu i turističku razmenu, a kako su dve zemlje i njihovi narodi snažno povezani istorijski, i kako je prethodna decenija donela blisku saradnju na najvišem državnom nivou, jasno je da dve lokalne samouprave imaju prostora za saradnju i u drugim privrednim segmentima uz naravno snaženje postojećih odnosa.

Upravo je to bila tema razgovora u Mađarskoj, kako da se srpski i mađarski narod u ova dva mesta razdvojena granicom više povežu, na obostranu korist.

Facebook Komentari