Lokalni parlament održao drugu sednicu

Lokalni parlament održao drugu sednicu

14. avgust 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Danas je lokalni parlament u Srbobranu održao drugu sednicu u novom sazivu, kojom je predsedavao Radivoj Paroški, predsednik Skupštine opštine Srbobran.

Sednica je započela polaganjem zakletve novih odbornika, među kojima su Tatjana Miković, Nemanja Golub, Milosava Aleksić i Darinka Rafajlović sa liste „Aleksandar Vučić – Srbobran sutra“, te Erika Munjin Sokola sa liste „Savez vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor“.

Takođe, lokalni parlament je usvojio zapisnik sa konstitutivne sednice, a doneto je i rešenje o postavljenju Isidore Janković za zamenika sekretara Skupštine opštine Srbobran.

Većinom glasova, odbornici su podržali izmene i dopune Prostornog plana opštine Srbobran, kao i Lokalni akcioni plan za mlade za period od 2024. do 2027. godine i Program zaštite životne sredine za period od 2024. do 2026. godine.

Lokalni parlament održao drugu sednicu

Tokom sednice, doneta je i Odluka o ulaganju sredstava u javnu svojinu opštine. Odbornici su potom odlučili o razrešenju Dejana Korceba sa mesta vršioca dužnosti direktora Ustanove za kulturu „Dom kulture Srbobran“ i imenovanju Julkice Popović na ovu poziciju.

Sednica je završena usvajanjem izmena Rešenja o načinu obavljanja funkcije u organima opštine Srbobran, nakon čega su usledila odbornička pitanja.

Na prvom zasedanju, održanom 10. jula 2024. godine, lokalni parlament je izabrao za svog predsednika Radivoja Paroškog, a za zamenicu predsednika Milenu Alargić, dok je Tatjana Simin postala sekretar lokalnog parlamenta, uz podršku lista “Aleksandar Vučić – Srbobran sutra” i “Savez vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor”. Na istom zasedanju je za funkciju predsednika Opštine Srbobran izabran Radivoj Debeljački, a Vladimir Šarčev je imenovan za njegovog zamenika.

Facebook Komentari