Milan Kovačev karijeru nastavlja na Kipru

Milan Kovačev karijeru nastavlja na Kipru

24. jul 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Osamnaestogodišnji Srbobranac Milan Kovačev, do juče fudbaler “Vojvodine” iz Novog Sada, potpisao je ugovor sa klubom iz grada Limasol na ostrvu Kipar, Fudbalskim klubom “Aris”.

Krilni igrač se dobro pokazao na probi sa timom iz Limasola (Limassol), nakon čega je uprava kluba donela zvaničnu odluku i potpisan je petogodišnji ugovor, koji će Kovačeva zadržati u “Arisu” do leta 2029. godine. Na svom debiju u zeleno-belom dresu, pre samo dva dana u utakmici protiv FK “Hadersfild” (Huddersfield Town), Milan je postigao svoj prvi gol i tako dokazao da je kiparski tim napravio dobar izbor uzevši mladog Srbobranca. Gostujući “Aris” je slavio sa 2:4, a Milan je postigao poslednji pogodak na meču u 82. minutu.

Milan Kovacev karijeru nastavlja na Kipru

Lepa vest je da u Limasolu Milana čeka prava kolonija momaka sa ovih prostora, s obzirom da za “Aris” nastupaju Slobodan Urošević, Veljko Nikolić i Matija Špoljarić, tako da mu privikavanje na novu sredinu neće teško pasti.

Milan Kovačev je rođen 10. avgusta 2005. godine u Vrbasu, svoje prve fudbalske korake je načinio u Fudbalskom klubu “Mladost Radost” Srbobran, a zatim prošao sve mlađe selekcije novosadske Stare dame, za koju je zvanični nastup imao prošle godine na utakmici u Kupu. Iskustvo u seniorskom fudbalu sticao je na pozajmici u FK “Mladost GAT”, a široj publici u Srbiji je pozant i po nastupima za mlađe selekcije reprezentacije Srbije (U-17, U-18, U-19).

Milan Kovačev FC Aris

Za mali Srbobran je vest o internacionalnom potpisu jednog mladog sugrađanina velika, nije tako čest slučaj da neki Srbobranac zaduži dres nekog poznatog stranog klub, zbog čega je za očekivati da će njegovi nastupi ovde biti praćeni i da će se o njima pričati. Kako je reč o zaista mladom momku, koji tek što je punoletan a otisnuo se u svet, sigurno je da će iz svog Srbobrana dobijati značajnu podršku, uz želje da ima uspešnu sezonu i nadalje blistavu karijeru.

U nastavku, pogledajte šta je Milan Kovačev rekao o svojim prvim impresijama u novom klubu:

Facebook Komentari