Čak dvojica Srbobranaca na Evropskom prvenstvu

17. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal

Danas kadetska fudbalska reprezentacija Srbije igra svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Izraelu (U17), premijera sa Belgijom od 16.30, gde će u dresu svoje zemlje nastupiti i dvojica naših momaka, Milan Kovačev i Stefan Bukinac.

Obojica mladih fudbalera rođeni su Srbobranci, ali tokom klupske takmičarske sezone nastupaju u dresu novosadskog Fudbalskog kluba “Vojvodina”, generacija 2005. Članovi proslavljenog kluba naše severne pokrajine nisu postali tek tako, mesta u timu se moraju zaslužiti, a da je reč o vanserijskim talentima potvrđuje i angažovanje u kadetskoj reprezentaciji. Ova ekipa se posebno dokazala u kvalifikacijama za pomenuto prvenstvo starog kontinenta, kada su se momci bez velike drame svrstali među 16 najboljih ekipa, od 55 postojećih članica UEFA.

Nakon današnjeg susreta sa Belgijom slede utakmice sa Turskom i Španijom, teški mečevi u kojima će ih, nadamo se do pobeda, voditi selektor Radovan Krivokapić, zajedno sa direktorom Nikolom Lazetićem i koordinatorom Igorom Matićem, a nije tajna da je želja plasman među 8 najboljih, i ulazak u nokaut fazu takmičenja. Grupa C, u kojoj se takmiče naši Stefan i Milan, ocenjena je kao najjača na takmičenju, ali to je samo dodatni motiv za dokazivanje. Posle današnjeg susreta ekipa je slobodna do petka, kada će u 13.30 izaći na megdan s Turcima, dok je meč sa Špancima zakazan za 23. maj u 16.30, sve na stadionu Haberfeld u gradu Rišon Lecion.

Iz grupe se dalje kvalifikuju dve najuspešnije reprezentacije, u slučaju da se plasiraju dalje momci će se susresti sa nekom od selekcija iz Grupe D, koju čine: Danska, Portugal, Škotska i Švedska. Četvrtfinalni mečevi na programu su 26. maja, polufinalni susreti tri dana kasnije, a finalna utakmica igra se 1. juna.

Reprezentacija Srbije je, uz Bugarsku, jedini regionalni predstavnik na ovom takmičenju, tako da je uspeh već ogroman. Sastav koji je otputovao u Izrael čine sledeći igrači:

  • GOLMANI – Luka Lijeskić (Brodarac), Vuk Mitrović (Zemun), Viktor Erić (Partizan),
  • ODBRANA – Vojin Serafimović (Čukarički), Aleksej Vukičević (Crvena zvezda), Veljko Mirosavić (Čukarički), Đuro Đulio Đekić (Lokomotiva, Hrvatska), Milan Majstorović (Vojvodina), Kosta Nedeljković (Crvena zvezda), Stefan Bukinac (Vojvodina), Jan Karlo – Simić (Štutgart),
  • SREDINA – Aleksandar Stanković (Inter, Italija), Stefan Džodić (Monpelje, Francuska), Matija Stojanović (Čukarički), Miodrag Pivaš (Grodig, Austrija), Jovan Šljivić (Crvena zvezda), Mateja Radonjić (Crvena zvezda), Milan Kovačev (Vojvodina),
  • NAPAD – Jovan Milošević (Vojvodina), Mateja Bubanj (Crvena zvezda) i Jovan Mijatović (Crvena zvezda).

Stručni štab, pored trojice pomenutih čine još:  tim menadžer Dušan Gelić, trener Branislav Novaković, trener Blažo Bulatović, trener analitičar Marko Petrović, trener golmana Farago Silard, trener fizičke pripreme Dejan Odavić, doktor Miloš Milinković, fizioterapeuti Dragan Golubović i Stefan Dimitrov, ekonom Nikola Vučinić, oficir za bezbednost Veljko Cvijetić, oficir za medije Mirko Vrbica i član delegacije Zoran Filipović.

Izvor i fotografije: FSS

Facebook Komentari