Đurđina iz Kraljeva donela bronzu

Đurđina iz Kraljeva donela bronzu

01. jul 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Sport

Na Prvenstvu Srbije u atletici održanom je u Kraljevu 29. i 30. juna 2024. godine, u organizaciji Srpskog atletskog saveza (SAS), nastupila je i istaknuta bacačica kladiva i Srbobrana. Đurđina Čobanov je zauzela 3. mesto, bacivši kladivo teško 4 kilograma do daljine od 41.50 metara.

U ovoj disciplini se kvalifikovalo 7 devojaka, 4 iz Beograda i po jedna iz Jagodine, Niša i Srbobrana. Sve su imale priliku da se okite naslovom prvaka države, ali je najbolja ipak bila iskusna Aleksandra Ivanović (1995), članica KOŠ-a, sa daljinom od 55.26, srebrom se okitila Mina Amidžić (2007), članica TJB, bacivši kladivo na udaljenost od 49.30, dok je Đurđina Čobanov (2006), članica Srbobranskog atletskog kluba, dobacila do 41.50 metara, što je njoj i SAK-u donelo bronzanu medalju na Prvenstvo Srbije u atletici.

Ovo nikako nije najbolje bacanje u njenoj dosadašnjoj karijeri, Đurđina je na Kupu Srbije ove godine bacila kladivo na daljinu od 43.72 metara, što je i njen lični rekord. Ova medalja, samo je jedna u dugom nizu sjajnih odličija Srbobranke, tek od nedavno se nadmeće u seniorskoj konkurenciji i zato je za očekivati da će svoje sugrađane još mnogo puta obradovati lepim vestima sa pokrajinskih i državnih takmičenja, nadamo se i sa inostranih, a što da ne i sa Olimpijade. Ostaje nam da još malo sačekamo to seniorsko zlato.

Tokom dva dana u Kraljevu su mogli da se pogledaju nastupi skoro svega najboljeg što Srbija može da ponudi “kraljici sportova”. Na ovom takmičenju su učestvovale i vicešampionke Evrope, Angelina Topić i Adriana Vilagoš. Obe su se domogle zlatnih odličija, Angelina u skoku u vus, a Adriana u bacanju koplja. “Komšinica” iz Malog Iđoša je do novog naslova prvakinje države došla sa fenomenalnim hicem od 60.46 metara u trećoj seriji.

Facebook Komentari