Đurđina Čobanov Novi lični rekord i dve medalje

Đurđina Čobanov: Novi lični rekord i dve medalje

14. maj 2024.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Sport

Učešće na Otvorenom prvenstvu APV za seniorke, u organizaciji Atletskog saveza Vojvodine, donelo je novo sjajno odličije srbobranskoj atletičarki. Đurđina Čobanov je osvajanjem drugog mesta u bacanju kladiva, kao seniorka, nastavila kontinuirano da beleži uspehe posle brojnih vrhunskih rezultata u juniorskoj konkurenciji.

Prvenstvo AP Vojvodine je održano 11. maja 2024. godine na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici, gde je domaćin bio Atletski klub “Srem”. Đurđina Čobanov je u disciplini bacanja kladiva od 4 kilograma postigla rezultat od 42.08 metara, što ju je dovelo na pobednički podijum gde joj je uručena srebrna medalja. Ona je bila daleko bolja od trećeplasirane Anastasije Odžić, i tek nešto manje od tri metra zaostatka za prvoplasiranom Milom Miljković.

Samo mesec dana ranije, 6. aprila 2024, takođe u Sremskoj Mitrovici, ali na takmičenju KUP Srbije u bacačkim disciplinama za seniore i mlađe juniore, Đurđina Čobanov je osvojila treće mesto. U Seniorskoj konkurenciji, iako je po godinama starija juniorka, okitila se bronzanim odličijem bacivši kladivo od 4 kilograma do daljine 43,72 metara, što je novi lični rekord za članicu Srbobranskog atletskog kluba – SAK. KUP Srbije je organizovao Srpski atletski savez.

Đurđina Čobanov je do danas najistaknutija atletičarka Srbobranskog atletskog kluba, ona je u poslednjih godinu dana nanizala vredne medalje u bacačkim disciplinama: 3. u državi u disciplini bacanje kladiva od 4 kilograma (U20), 2. mesto na KUP-u Srbije za seniorke u disciplini bacanje kladiva od 3 kilograma, 2. mesto u Srbiji za mlađe juniorke u disciplini kladiva od 3 kilograma, srebro na bacačkom mitingu u Mađarskoj i više zlatnih medalja na prvenstvima Vojvodine.

Srbobranski atletski klub uvek rado prihvata nove članove, decu i mlade željne dokazivanja na stazama i terenima širom Vojvodine i Srbije. Kraljica sportova čeka nove šampione iz Srbobrana!

Ukoliko vas zanima da pronađete više podataka o dugoj istoriji SAK-a možete posetiti zasebnu stranicu portala Srbobran Danas, posvećenu upravo ovoj temi.

Facebook Komentari