Đaci generacije kod predsednika Opštine

Đaci generacije kod predsednika Opštine

12. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Škola

Svečani prijem, đaci generacije iz sve četiri osnovne i jedne srednje škole sa teritorije opštine Srbobran, danas su imali u Maloj sali zgrade Opštine, gde su učenicima i direktoricama obrazovnih ustanova domaćini bili Radivoj Debeljački – predsednik Opštine Srbobran, i Kristijan Kočiš – član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

Po tradiciji, ovakvi prijemi su prilika da se najboljima od najboljih ukaže posebna čast, čestita na zapaženim rezultatima u školovanju, da za iste budu nagrađeni i da se od njih čuje kakvi su im planovi za budućnost. Takođe, ovo je prilika da se sa direktoricama škola razmene utisci kad je matura u pitanju, kao i da one kažu nešto o istakmutim đacima.

Predsednik Debeljački je svim maturantima, malim i velikim, predao i poklone u ime lokalne samouprave koju predstavlja, uz želju da sa marljivim učenjem nastave i u budućnosti, kako bi sebi obezbedili svetlu budućnost.

“Meni je uvek zadovoljstvo kad sam u društvu mladih i uspešnih ljudi, kad sam u prilici da porazgovaramo i provedemo zajedno kvalitetno vreme u ovoj našoj zajedničkoj kući, što Opština svakako jeste. Biti đak generacije je veliki uspeh koji zaslužuje sve čestitke, a ja uz to želim da naši najbolji učenici nastave da budu takvi i u budućnosti, ne samo kad je školovanje i usavršavanje u pitanju, već i u životu uopšte.

Opština Srbobran će nastaviti da bude partner na tom putu našim mladim ljudima, potrudićemo se da pomognemo sve što je u našoj moći. Drago mi je što su škole učinile sve da izvedu decu na pravi put, imala su podršku i podstrek od nastavnog kadra, a čuo sam od direktorica mnogo lepih stvari o celoj generaciji, da su to zaista sve dobra deca”, rekao je Radivoj Debeljački.

Direktorice škola su se zahvalile Opštini Srbobran i njenom predsedniku na novom vidu podrške koji je pozdravljen i od roditelja dece. Naime, lokalna samouprava je obezbedila sredstva za proslavu mature svih maturanata. Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, “Žarko Zrenjanin Uča” i “Petar Drapšin”, već su proslavile malu maturu, osmaci OŠ “Vuk Karadžić” će to učiniti u petak , dok će maturanti Gimnazije i stručne škole “Svetozar Miletić” proslavu imati u subotu, nakon dodele diploma na Trgu republike, koja je zakazana za 18.00 časova.

Đaci generacije kod predsednika Opštine

Pored letovanja u Sutomoru koje pripada svim dobitnicima Vukove diplome, đaci generacije su od Opštine Srbobran dobili tablet računare, knjige i penkala, poklone koje su zaslužili sledeći maturanti:

  • Nikolina Korda, OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” Nadalj
  • Vesna Medurić , OŠ “Petar Drapšin” Turija
  • Nikolina Perović, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran
  • Šarolta Gal, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran (nastava na mađarskom jeziku)
  • Todor Brankov, OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran
  • Anđela Smajić, Gimnazija i stručna škola “Svetozar Miletić” (Gimnazija-opšti smer)
  • Bojana Erkić, Gimnazija i stručna škola “Svetozar Miletić” (Strukovni smer).
Facebook Komentari