Adriana Vilagoš preko Dečije olimpijade do Pariza

Adriana Vilagoš preko Dečije olimpijade do Pariza

12. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Ne tako davno Adriana Vilagoš je sa titulom najbolje mlade atletičarke sveta došla na igralište “Naša priča” u Srbobranu, kako bi na “Dečijoj olimpijadi” pružila podršku malim sportistima iz cele opštine, a danas je već ponosna vlasnica karte za Pariz i još jedna predstavnica Srbije na Olimpijadi 2024.

Na Evropskom prvеnstvu u atletici, koje se održava u prestonici Italije, Adriana Vilagoš je ponovila uspeh od pre dve godine iz Minhena, i osvojila srebrnu medalju. Ovog puta, ona je oborila lični i državni rekord u bacanju koplja, dosegavši 64,42 mеtara. Prebacivši postavljenu normu od 64 metra, ona se direltno kandidovala za učešće na Olimpijskim igrama i tako postala četvrta atletičarka iz Srbije koja će se ovog leta nadmetati za najvažnije medalju u sportu. Pored Adriane to su još: Ivana Španović, Milica Gardašеvić i Angеlina Topić.

Pre dve godine, dok je još bila juniorka, osvojila je srebrnu medalju u Minhenu sa daljinom od 62,01. Zajedno sa Angelinom Topić, Adriana predstavlja jednu od najvećih nada srpske atletike, često potvrđujući svoj potencijal na velikim takmičenjima. Njena sposobnost da se snađe i ostvari zapažene rezultate na međunarodnoj sceni dodatno jača njen status među perspektivnim sportistima Srbije.

Vilagoš je finale u Rimu započela sa daljinom od 58,16 mеtara, zatim jе uslеdio hitac od 58,09 što joj je donelo deveto mesto, nakon čega je imala još samo jеdnu priliku da se plasira u prvih osam i oa ju je iskoristila na najbolji način. Posle pomenutih 64,42 metra, uslеdila su dva slabija bacanja: 57,96 i 57,16 metara, ali se računa ono najbolje, novi državni rekord u seniorskoj kinkurenciji, novi evropski rekord u konkurenciji mlađih seniorki i novi lični rekord postavila je Adriana Vilagoš u Rimu.

Dvadesetogodišnja atletičarka iz Malog Iđoša, prvi put će ove godine učestvovati na Olimpijadi, ceo Srbobran, a pogotovo mali Srbobranci, Turijci i Nadaljčani, joj žele puno uspeha i navijaće za nju na najvećoj sportskoj smotri na svetu, kao što je Adriana sa osmehom i sjajem u očima bodrila njih na “Dečijoj olimpijadi” u Srbobranu 6. oktobra 2023. godine.

Facebook Komentari