SINIŠA GAVRILOV 2024: 13. Memorijal nadmašio sva očekivanja

SINIŠA GAVRILOV 2024: 13. Memorijal nadmašio sva očekivanja

09. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Fudbal, Sport

Već prvog takmičarskog dana na 13. Memorijalnom turniru u fudbalu “Siniša Gavrilov 2024”, čiji je domaćin i organizator Fudbalski klub “Srbobran”, bilo je jasno da je ovogodišnje izdanje prevazišlo sva prethodna, a danas, drugog dana manifestacije samo je nastavljeno istim ritmom.

Posle visoko postavljene lestvice prošlog juna, kad je po prvi put od osnivanja turnir trajao dva dana i imao 30 ekipa na travi, postaviti rekord u broju učesnika i organizaciono učiniti iskorak bio je pravi izazov za upravu FK “Srbobran”, ali kako se ispostavilo nikako nedostižan. Sa 80 prijavljenih ekipa iz zemlje i inostranstva, Memorijal “Siniša Gavrilov 2024” je ubedljivo najveći do sad priređen, a raduje činjenica da organizatorima ne manjka ideja za unapređenje takmičenja u budućnosti.

Turnir je otvoren 8. juna 2024. godine u prisustvu velikog broja posetilaca i oko 30 ekipa mladih fudbalera koji su nastupali u prvom delu takmičenja, a Memorijal su otvorili Slaviša Gavrilov, brat blizanac fudbalskog trenera u čije se ime i dela turnir organizuje, i Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

https://srbobrandanas.rs/2024/06/09/sinisa-gavrilov-2024-13-memorijal-nadmasio-sva-ocekivanja/

“Izuzetno mi je drago videti danas ovoliko dece da igraju fudbal pod imenom mog brata i na terenu na kojem je to činio i on. Zahvalan sam svima koji organizuju ovaj turnir, prvenstveno Fudbalskom klubu, na čelu sa Nemanjom Perendićem, kao i svim trenerima kluba, gde bih izdvojio Aleksandra Šijačića jer znam koliko se lično zalaže. Spomenuću i Zorana Mijića, na čiju je inicijativu ovaj turnir i osnovan, zatim bih se zahvalio svim upravama FK ‘Srbobran’ koje su do sad, više od deceniju, održavali tradiciju ovog turnira. Deci poručujem ono što bi Siniša danas rekao da je sa nama, a to je: ‘Ostavite srce na terenu, borite se, ali i poštujte protivnike’. Srećno u takmičenju i uživajte u fudbalu”, poručio je Slaviša Gavrilov.

Da mu je veliko zadovoljstvo što je na stadionu u društvu tolikog broja dece i njihovih, sa pravom, ponosnih roditelja, izjavio je Radivoj Debeljački u svom obraćanju. “Osećam veliku sreću i radost što smo se danas svi okupili ovde, da se, pre svega, lepo družimo, da na stadionu provedemo kvalitetno vreme i uživamo u fudbalu. Svi vi mladi igrači koji danas stojite ovde ste već pobedili, bez obzira na zvanični rezultat koji će biti na kraju. Pobedili ste jer se bavite prelepim sportom u kojem je jako važno, kako je to već rečeno, da poštujete protivnika i da se družite. Učeći fudbal naučićete kako živeti, na zdrav način i sa radošču trčeći napred. Želim da se zahvalim svim onima koji su na bilo koji način doprineli organizaciji turnira, i da još jednom iskažem zadovoljstvo što smo svi danas zajedno ovde i što čuvamo sećanje na našeg Sinišu”, rekao je Radivoj Debeljački.

Glavni teren stadiona FK “Srbobran” je podeljen na 4 manja terena i na svakom od njih su se istovremeno odigravale utakmice po ceo dan, od 8.30 ujutru do 20.00 časova uveče, a i danas je takav program. Dečaci, ali i po koja devojčica, uzrasta od 2010. do 2017. godišta, razvrstani su u 6 starosnih kategorija i nadmeću se za medalje i šampionske pehare. Organizator se potrudio da obezbedi za svako dete po sendvič i flašicu vode, na više punktova baldahine i klupe za sedenje u hladovini jer je vreme izuzetno toplo. Posetiocima je dozvoljeno da se kreću oko terena i posmatraju sve mečeve koji ih zanimaju sa bilo koje pozicije, da navijaju za svoje timove i bodre decu, a hranu, piću i druga osveženja dostupna su im na ulazu u stadion.

Tokom dva dana turnira “Siniša Gavrilov 2024” medalje, pehare i priznanja su osvajali sledeći timovi i igrači:

2017. godište

  1. ŽSK “Žabalj”
  2. FK “Mladost” Bački Jarak
  3. ŠF “Internacional” Beograd.
  • Najbolji strelac – Rade Simović (FK “Mladost” Bački Jarak)
  • Najbolji golman – Jovan Šarić (ŠF “Internacional” Beograd)
  • Najbolji igrač – Veljko Fonjga (ŽSK “Žabalj”).

2016. godište

  1. FK “Jedinstvo” Gospođinci
  2. FK “Tvrđava” Bač
  3. FK “ŽSK” Žabalj.
  • Najbolji strelac – Nikola Tučev (FK “Tvrđava” Bač)
  • Najbolji golman – Miloš Kopanja (FK “Jedinstvo” Gospođinci)
  • Najbolji igrač – Pavle Jovanović (FK “Jedinstvo” Gospođinci).

2015. godište

  1. FK “Sloga” Čonoplja
  2. FK “Subotica”
  3. ŠF “Spektar” Sombor.
  • Najbolji strelac – Todor Tutorić (FK “Tvrđava” Bač)
  • Najbolji golman – Stevan Ćurčin (FK “Subotica”)
  • Najbolji igrač – Đuro Sekulić (FK “Sloga” Čonoplja).

2013. godište

  1. ŠF “Bolesnikov” Novi Sad
  2. ŠF “Feniks” Novi Sad
  3. FK “TSC” Bačka Topola.
  • Najbolji strelac – Čongor Nađ (FK “TSC” Bačka Topola)
  • Najbolji golman – Nikola Vasić (ŠF “Bolesnikov” Novi Sad)
  • Najbolji igrač – Jovan Aničić (ŠF “Bolesnikov” Novi Sad).

2011. godište

  1. FK “One Team” Temerin
  2. FK “Napredak” Nadalj
  3. FK “Mladost Gat” Novi Sad.
  • Najbolji strelac – Marko Kaloperović (FK “One Team” Temerin)
  • Najbolji golman – Milisav Atanacković (FK “Mladost Gat” Novi Sad)
  • Najbolji igrač – Aleksa Buzadžin (FK “One Team” Temerin).

2010. godište

  1. FK “Polet” Karavukovo
  2. FK “Srbobran”
  3. FK “Jedinstvo” Gospođinci.
  • Najbolji strelac – Darijan Marjanoiv (FK “Srbobran”)
  • Najbolji golman – Ristić Mateja (FK “Polet” Karavukovo)
  • Najbolji igrač – Pavle Novaković (FK “Srbobran”).

Siniša Gavrilov

Siniša Gavrilov je rođen na Mitrovdan, 1981. godine u Srbobranu, gde je završio Osnovnu školu “Vuk Karadžić”, a zatim SŠ “Pinki” u Novom Sadu. Siniša je rano ušao u sport, prvo kao karatista, a zatim i kao fudbaler u tadašnjem FK “Elan ” Srbobran. Ostao je upamćen kao izuzetno častan, u duši čist, skroman i na fudbalskom terenu srčan mladić. Nakon što je upisao Fakultet za sport i fizičku kulturu, počinje da radi kao trener mlađih kategorija fudbalera, dečaka iz Srbobrana i Turije. Za mnoge od njih upravo je on zaslužan što su zavoleli fudbal, učio ih je pravim životnim vrednostima i da se raduju životu. Napustio je ovaj svet prerano, 2008. godine.

Facebook Komentari