Memorijal Siniša Gavrilov 2023: Sportska manifestacija za pamćenje

12. jun 2023.

Kategorija: Deca, Fudbal, Mali fudbal, Sport

Fudbalski klub “Srbobran” je tokom subote i nedelje, 10. i 11. juna 2023. na svom stadionu organizovao 12. po redu Memorijalni turnir u fudbalu za decu “Siniša Gavrilov”, veći i lepši nego ikad pre, prava svetkovina mladosti i sporta.

Turnir koji nosi ime prerano preminulog fudbalskog trenera Siniše Gavrilova, prerastao je u dvodnevnu manifestaciju sa učešćem 30 dečijih fudbalskih ekipa, registrovanih fudbalskih klubova i školica istog sporta, sa prostora Vojvodine. Prvog dana su igrala deca 2011/2012. godište, dok su u subotu na terene istrčali mlađi, 2013/2014. Više od 450 takmičara igralo je fudbal tokom vikenda na stadionu FK “Srbobran”, svima su obezbeđeni sendviči i flašice s vodom, a podeljene su 84 medalje, 6 pehara i 6 pojedinačnih nagrada.

Na otvaranju turnira, u subotu, pred stroj malih fudbalera izašli su Slaviša i Đuka Gavrilov, brat i otac fudbalera i trenera u čije se ime igra turnir. Sinišin otac se zahvalio klubu i svima koji se oko njega okupljaju, i što na najlepši način čuvaju uspomenu na Sinišu.

“Dragi sportisti, roditelji, treneri, svi koji ste uključeni u sport, današnjim danom pokazujete šta Srbobran znači, koliko je velik. Od jedne male, početničke i pionirske školice nastao je veliki kolektiv koji je u prilici da organizuje ovako masovno takmičenje. Hvala vam što ovo činite u ime Siniše. Vredno trenirajte, igrajte, ugledajte se na svoje idole i napravite velike rezultate, a ja vam deco svima želim mnogo sreće i uspeha, kako danas na terenu, tako i u životu”, rekao je u svom obraćanju stariji Gavrilov.

Prijatelj i dugogodišnji trener, upravo mlađih generacija FK “Srbobran”, Zoran Mijić, sa nekoliko reči je želeo da upozna nove generacije sa tim ko je bio Siniša Gavrilov. “Naš Siniša je rođen na Mitrovdan 1981. godine, u čestitoj porodici Gavrilov. Osnovno školovanje je stekao u Srbobranu, a srednju školu ‘Pinki’ završava u Novom Sadu. Kao mladić, pored privrženosti porodici, svoje svetlo mesto pronalazi u sportu i to kao izuzetan mladi fudbaler FK ‘Elan’, i veoma talentovan karatista srbobranskog kluba.

Tereni na kojima ste sada, Sinišu pamte kao izuzetno časnog, po duši čistog, skromnog, ali pre svega srčanog mladića, koji je svoje drugare i trenere poštovao iznad svega. Baš te vrline su ga izdigle i kao mlad, tek što je upisao Fakutet sgorta i fizičkog vaspitanja, počinje da radi kao trener mlađih uzrasnih kategorija fudbalera. Generacije pamte, pričaju, sećaju se treninga, emocije, energije. Vaspitavao je decu Srbobrana i Turije, učio prvim fudbalskim koracima, pričao o zajedništvu, usadio ljubav prema najlepšoj igri, ali i životu. Napustio nas je iznenada, 2008. godine, neisprativši još mnogo generacija”, rekao je Zoran Mijić okupljenima.

Završio je rečima, za koje smatra da bi i Siniša danas rekao mladim fudbalerima: “Daj sebe, daj sebe! Poštuj oko sebe, poštuj saigrače, trenera, protivnika, sudiju… Poštuj život i voli fudbal”, dodao je Mijić.

Iako je oba dana bilo obilnih padavina, to nije sprečilo organizatore da naprave manifestaciju za uživanje učesnika i posetilaca. Ambijent je bio gotovo savršen, u zelenilu srbobranske Šumice skupio se veliki broj gledalaca, a glavni teren i oko njega, šarenio se od raznolikosti dresova brojnih učesnika. Ukupni utisci su apsolutno pozitivni, a predsednik FK “Srbobran”, Nemanja Perendić, potvrdio nam je, da su pohvale posetilaca i učesnika stizale sa svih strana, uz najave da će se sledeće godine ponovo doću u Srbobran.

“Mi u klubu smo prezadovoljni, maksimalno smo se potrudili da Memorijal ‘Siniša Gavrilov’ preraste u manifestaciju za pamćenje, i mislim da smo u tome uspeli. Postavili smo lestvicu prilično visoko, biće izazov svake naredne godine organizovati nešto bolje. Kiša jeste malo pokvarila utisak, ali na to nismo mogli da utičemo, mada smo se i za te uslove pripremili. Natkriveni prostori, sve prostorije pripremljene za prijem ekipa, veliki broj peškira i fenova za decu, sve je bilo spremno u slučaju nevremena, zato i ne čudi da su sve ekipe ostale da završe takmičenje i pored pljuskova kakvi su retko viđani.

Zahvalni smo svima koji su došli na naš stadion tokom vikenda. Hvala mojim kolegama iz uprave kluba i veteranima FK ‘Srbobran’, što su od početka do kraja učestvovali u organizaciji manifestacije, Zahvalnost ide i Opštini Srbobran, Centru za sport i turizam, brojnim sponzorima i privatnim licima koji su na bilo koji način pomogli, a njihova brojnost i želja da pomognu me posebno raduju. Za sve njih smo pripremili zahvalnice kako bi smo i zvanično pokazali koliko nam je ta podrška značajna”,s rečima punih zadovoljstva govori predsednik kluba, Nemanja Perendić.

Prvog daba takmičenja, generacija 2011/2012, naslov šampiona turnira osvojio je tim “TSC Bačka Topola”, drugo mesto zaslužio je sastav iz Somora, dok je trećeplasirana bila ekipa “Bačka” iz Đurđeva. Najbolji strelac takmičenja bio je Maksim Dunđerin iz Đurđeva, dok su za najboljeg igrača i golmana proglašeni igrači “TSC-a”, Mateja Mijanović i Uroš Kojić. Domaća ekipa je imala zapažene nastupe, ali ipak bivaju zaustavljeni u četvrtfinalu i to nakon lošijeg izvođenja penala.

Takmičenje u nedelju, 2013/2014. godište, osvojio je tim iz Sombora nakon što je u finalu bio bolji od domaće ekipe FK “Srbobran”, kojoj pripada drugo mesto, dok je trećeplasirana ekipa bila “CFK” iz Vrbasa. Prestižna nagrada, najbolji golman, pripala je Heleni Gertner, za najboljeg strelca imenovan je Aleksa Elez, dok je Srbobranac Ognjen Nikolić proglašen za najboljeg igrača drugog dana turnira.

Perendić je čestitao srbobranskim ekipama na visokim plasmanima, posebno ističući uspeh mlađe ekipe predvođene trenerom Aleksandrom Šijačićem, koja je osvojila srebrne medalje. To je dokaz da se sa decom iz Srbobrana radi na pravi način, da postoji baza talenata i da se za budućnost fudbala u Srbobranu ne treba brinuti.

Facebook Komentari