Održan veliki sportski dan u Šumici

Održan veliki sportski dan u Šumici

06. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Sportske igre mladih na nivou opštine Srbobran danas su zatvorene posle četiri meseca takmičenja osnovaca iz Nadalja, Turije i Srbobrana, u više sportskih disciplina. Domaćin završnice igara bio je Fudbalski klub “Srbobran”, na čijem je stadionu, u prelepom ambijentu Šumice, održan veliki sportski dan za više od stotinu đaka.

Danas smo i definitivno, nakon što su završena sva takmičenja u okviru manifestacije Sportske igre mladih, dobili pobednike koji će nas predstavljati na Pokrajinskom takmičenju. 10. juna idu u Apatin, njih devedeset sa svojim pratiocima, gde će predstavljati svoju Opštinu, školu i pokušati da se domognu visokih plasmana koji vode dalje”, saopštio nam je direktor Centra za sport i turizam (CST), Slobodan Subić, nakon zatvaranja igara u Srbobranu.

Održan veliki sportski dan u Šumici

Za ovaj završni sportski dan pozivu su se odazvale škole ‘Petar Drapšin’ iz Turije, ‘Jovan Jovanović Zmaj’ iz Srbobrana i ‘Žarko Zrenjanin Uča’ iz Nadalja. Reč je o deci koja pohađaju niže razrede, odnosno 2013. godište i mlađa. Hoću da iskoristim priliku i zahvalim se školama koje su se odazvale pozivu za učešće u Sportskim igrama mladih, zahvaljujem se svim nastavnicima i učiteljima koji su sa nama radili na ovome proteklih nekoliko meseci. Posebno se zahvaljujem kolegama koje predaju fizičko vaspitanje, jer prepoznaju značaj ovog takmičenja i zašto je važno da deca učestvuju u sportskim aktivnostima. To su nastavnici koji su uzeli aktivno učešće u ovoj manifestaciji, svojim entuzijazmom su je učinili boljom, a bez njih se ona svakako i ne bi mogla organizovati”, rekao je Subić.

On je izrazio žaljenje što Osnovna škola “Vuk Karadžić” nije uzela učešće u današnjem takmičenju, pogotovo što su današnja bila namenjena najmlađim učenicima, bila je to prilika da se na jednom mestu okupe, druže i uživaju u sportu i prelepom danu.

Lepom danu obradovali su se i zaposleni u školama koje su učestvovale, jedan od njih, nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Zoran Mijić, nam je detaljnije objasnio šta je to sportski dan na stadionu FK “Srbobran” uključivao.

Održan veliki sportski dan u Šumici

“Plan i program za današnji dan je uključivao tri sportske discipline, pre svega to je atletika kao najmasovnija disciplina, odnosno trka na 60 metara, u kojoj su učestvovali dečaci i devojčice u dve kategorije, zajedno prvi i drugi razredi, i treći i četvrti. Zatim, imali smo mali fudbal, 5 plus 1, takođe u dve kategorije, i imali smo po prvi put takmičarsku igru ‘između dve vatre’. Zahvaljujući organizatorima Sportskih igara mladih ova igra je uključena u manifestaciju, što je decu obradovalo, ona im je bliska i osmišljena je baš za decu tog uzrasta.

Ukupna organizacija takmičenja je bila odlična, tu bih se pre svega zahvalio Centru za sport i turizam i Fudbalskom klubu ‘Srbobran’, jer su obezbedili odlične uslove, sve potrebne rekvizite, trava na stadionu je podšišana, sve je čisto i uredno, a imali smo sreće i sa vremenom, tako da verujem da su deca uživala”, kazao je Zoran Mijić.

On je iskoristio priliku da pozove roditelje u našoj opštini, da iskoriste lepo vreme i provedu što više vremena sa decom na otvorenom, u prirodi, na sportskim i dečijim igralištima jer to im može biti samo na korist. Takođe, apelovao je da se deca u većem broju uključuju u lokalne sportske klubove, brojni su i imaju dobre uslove za rad sa decom, vode ih posvećeni ljudi, a bavljenje sportom je preduslov za pravilan i zdrav razvoj dece.

Facebook Komentari