Katai otvorio teren u svom Srbobranu

Katai otvorio teren u svom Srbobranu

Drugi po redu mini fudbalski teren u Srbiji, koje finansira Fondacija Mozzart, otvoren je danas u Srbobranu. Posle grada Niša i Srbobran je dobio svoj prvi moderan teren za decu sa veštačkom travom, čvrstom ogradom i tribinama, a svečano ga je otvorio, u prisustvu velikog broja dece, proslavljeni fudbaler, Srbobranac Aleksandar Katai.

Katai otvorio teren u svom Srbobranu

“Hvala Fondaciji Mozzart i Opštini Srbobran, ovo je sjajna akcija i vratila me je u vreme kada sam ja počinjao da igram. Poručio bih svoj deci da se bave sportom i da što više vremena provode napolju, a ne za kompjuterom. Sledite svoje snove i nikad ne odustajte”, poručio je Aleksandar na otvaranju.

Otvaranju je prisustvovao i predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, koji je pozdravio svoje sugrađane i poželeo im da uživaju u ovom lepom danu sa svojom decom i u društvu slavnog fudbalera “Crvene Zvezde”. Izrazio je nada da će ovo igralište biti podstrek nekim novim srbobranskim klincima da zavole fudbal, treniraju i nastave putem koji im je Sale utabao.

Katai je zadao početni udarac na utakmici malih fidbalera lokalnih Fudbalskih klubova “Srbobran” i “Mladost”, pa čak i malo zaigrao za dečake iz Turije ne bi li im pomogao da sustignu trenutnu razliku. Meč je završen na najlepši način, sa puno golova i u egalu, rezultatom 11:11. Svaki gol je od Fondacije nagrađen novčanim donacijama namenjenim Udruženju za pomoć MNRO “Biser“, čiji su štićenici bili na otvaranju, ukupna donacija iznosi 300 hiljada dinara.

Katai otvorio teren u svom Srbobranu

Novi mini-pič teren kraj Krivaje je izgađen za nedelju dana, prostor i betonsku podlogu je obezbedila Opština Srbobran, a mobilijar iznad je obezbedila Fondacija Mozzart, sa sve velikim muralom Aleksandra Kataia iznad tribina.

Proslavljeni fudbaler “Crvene zvezde” prve korake pravio je upravo u ovim sokacima, a već tada je bilo jasno da će se za njegovu magiju čuti mnogo dalje od Srbobrana, sve do Amerike. Ipak ni jedan huk sa tribina ne može da se poredi sa euforijom koja nastaje kada se sportista vrati u svoj rodni kraj. Katai je prošao sve selekcije FK “Vojvodina”, a suđeno mu je bilo da iznova oblači crveno-belo i upravo ti tonovi su obojili svečanost u parku kod Rekavice. Svuda zastave i dresovi “Crvene zvezde”, bilo je potrebno mnogo magije da se potpiše toliko autograma i da svi mališani dobiju fotografiju.

SPEKTAKL UOČI EVROPSKOG PRVENSTVA – Fondacija Mozzart je prošle godine završila projekat obnove sto košarkaških terena širom zemlje, ali nastavlja ulaganja u sportsku infrastrukturu. U narednom periodu akcenat će biti na mini-pič terenima, a u planu je izgradnja velikog broja fudbalskih igrališta sa najsavremenijom travom širom Srbije. Pratite društvene mreže Fondacija Mozzart za informacije o sledećim terenima, jer se uoči Evropskog prvenstva očekuje pravi spektakl!

Facebook Komentari