Novi kontejneri

Novi kontejneri i kante doprinose čistijoj životnoj sredini

16. maj 2024.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Saradnja Opštine Srbobran i Ministarstva zaštite životne sredine je konstantna, poslednja u nizu donacija stigla je danas u JKP “Graditelj”, novi kontejneri i kante za skupljanje i transport komunalnog otpada.

Donaciju je u ime Opštine Srbobran primio njen predsednik Radivoj Debeljački, u mašinskom parku lokalnog komunalnog preduzeća, a u ime Ministarstva zaštite životne sredine uručio ju je državni sekreta Robert Jakša.

Debeljački se zahvalio Ministarstvu na veoma dobroj saradnji koja se godinama nazad realizuje na korist građana opštine Srbobran. “Od resornog ministarstva u prethodnom periodu dobili smo značajne donacije, novi kontejneri i kante, ali isto tako i kamion za odnošenje otpada, koji nam veoma znači u svakodnevni aktivnostima na zaštiti životne sredine.

Novi kontejneri i kante doprinose čistijoj životnoj sredini

Posebno ističem kontinuiranu podršku koju dobijamo za pošumljavanje, znatno smo uvećali površine pod šumama, što je veoma značajno jer znamo da je opština Srbobran bila skoro na začelju po tom pitanju među lokalnim samoupravama. Hvala Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović na velikoj podršci, naš zajednički zadatak je da budemo primer odgovornog ponašanja prema životnom prostoru, da zaštitu podignemo na najviši nivo, a tome će pomoći i najavljeno skoro otvaranje regionalne deponije u Novom Sadu, kojoj će pripadati i naša opština Srbobran. Zbog toga nam je veoma važna i ova donacije i prethodno obezbeđeni kamioni za odnošenje otpada, kako bi uspešno odgovorili na sve izazove i obaveze. Ovako opremljeni lakše ćemo izvršiti sve zadatke u vezi sa odlaganjem smeća na regionalnoj deponiji.

Potrebno je i dodatno podići svest građana o važnosti reciklaže, veoma brzo ćemo uvesti nove načine odlaganja, razdvajanje otpada u samim domaćinstvima, a zatim i na transfer stanicama. Poslednji krug u tom lancu biće odlaganje na regionalnoj deponiji, uz reciklažu na jedan novi, ekološki način”, rekao je danas Radivoj Debeljački.

Povodom Dana Javnog komunalnog preduzeća “Graditelj”, 22. novembar 2022. godine, Radivoj Debeljački, i njegova zamenica Milica Zarić, posetili su mašinski park ovog preduzeća, kad su im predstavljena nova vozila, među kojima su i dva kamiona za odvoženje otpada, od kojih je jedan donacija Ministarstva zaštite životne sredine. Više o tome možete čitati u posebnoj vesti.

Facebook Komentari