GRADITELJ dočekao rođendan sa novim vozilima

22. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Povodom 57 godina postojanja i rada Javnog komunalnog preduzeća “Graditelj”, predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački, i zamenica Milica Zarić, posetili su vozni park ovog preduzeća, gde ih je dočekao direktor istog, Miloš Jovanović, kao i brojni radnici.

Poseta je iskorišćena da se provere uslovi rada zaposlenih, sagledaju kapaciteti i novonabavljena vozila. Debeljački je priliku iskoristio da radnicima lično čestita Dan preduzeća, a nakon obilaska je dao i ocenu svega viđenog.

“Želimo da se, iz pozicije osnivača, uverimo u kakvim uslovima rade zaposleni u JKP, i da li je ono sa čime se raspolaže dovoljno da se zadovolje sve vrste potreba korisnika usluga. Važna je i analiza da li smo učinili dovoljno iskoraka za unapređenje usluga i čini mi se da smo taj zadatak uspešno rešili. Opština Srbobran i JKP, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, zajedno su obezbedili sredstva za dva kamiona za odvoženje otpada, a kupljena je i jedna višenamenska mašina, koju je preduzeće godinama želelo u svom voznom parku. Sve je ovo obezbedilo nove uslove rada u preduzeću, ali i snažniju konkurentnost preduzeća na tržištu, u poslovima koje JKP može da obavlja uz sve ono što radi za lokalnu samoupravu i druga državna preduzeća. Naš cilj je nastaviti sa dobrom saradnjom, obezbediti sve uslove da jedino JKP u našoj opštini bude kvalitetno i efikasno, jer svi zajedno imamo obavezu prema građanima i njihovim potrebama.

U razgovoru sa rukovodstvom JKP ‘Graditelj’ konstatovali smo da moramo obezbediti i veliku cisternu za vodu za potrebe navodnjavanja svih pozicija u opštini Srbobran na kojim sadimo razne vrste sadnica. Biće potrebno investirati u kupovinu jednog traktora za tu cisternu i to bi zaokružilo sve ono o čemu smo razgovarali i za šta smo se složili je da potrebno. I pored svih usluga koje pruža i obaveza koje ima, moramo pronaći načina da i na ovom polju budemo uspešni, posebno posle perioda kojem svedočimo sve više, a to je da imamo sušna leta i istovremenu sve veću potrebu da zalivamo sadnice na površinama koje pošumljavamo, ali i sve druge. Jednu akciju pošumljavanja imaćemo veoma brzo, već u ovom mesecu, i moramo biti spremni da te nove zasade sačuvamo u letnjim mesecima. Bez dobre saradnje ne možemo imati dobre rezultate, svi smo na istom zadatku, a dodatnu snažnu podršku Opština Srbobran ima od strane Ministarstva zaštite životne sredine. Uz konstantnu podršku u akcijama pošumljavanja, ovo ministarstvo je u potpunosti finansiralo nabavku novog kamiona za odnošenje otpada, tako da ćemo na ulicama imati tri odlična vozila – dva koja su 2022. godište i jedno nešto malo starije, ali u odličnom stanju”, objasnio je Radivoj Debeljački.

Jedan novi kamion već je u funkciji, dok drugi, koji je poklonilo ministarstvo, treba da bude registrovan i zatim može na ulice, otkrio nam je Miloš Jovanović, direktor JKP “Graditelj”.

“Možemo da se pohvalimo, možda i prvi put od osnivanja, da smo u jednoj godinu nabavili dva nova kamiona i jednu kombinovanu višenamensku mašinu. Smatramo da smo sad veoma dobro opremljeni za obavljanje poslova, a kako smo jedino komunalno preduzeće u opštini i imamo veliki broj delatnosti u svojoj ponudi, na sve pozive smo spremni da se odazovemo i uspešno ih obavimo. Naravno, uvek postoji nešto čime bi vozni park mogao da se ojača, da se podmlade vozila, ali za to ima vremena. S obzirom da smo jedna mala opština, smatram da smo jako dobro opremljeni, tu moram da se zahvalim lokalnoj samoupravi jer nas dobro razume i pouzdan je partner na kog možemo da se oslonimo u svakom momentu”, rekao je direktor Jovanović.

Facebook Komentari