SAK niže medalje: Đurđina osvojila i srebro na Kupu Srbije!

28. mart 2023.

Kategorija: atletika, Sport

Posle nedavnog uspeha na Kupu države za juniorke, gde je osvojila 3. mesto, Đurđina Čobanov je došla do medalje i u konkurenciji seniorki.

Srebrnu medalju u disciplini bacanje kladiva od 3 kilograma, Đurđina je osvojila u Beogradu 25. marta, na stadionu pored atletske dvorane, gde je održan Kup Srbije u bacačkim disciplinama za seniorke. Pored medalje za osvojeno 2. mesto, atletičarka SAK-a je popravila i lični rekord u ovoj disciplini, i on sad iznosi 44,27 metara.

Na istom takmičenju, ali u konkurenciji mlađih juniorki, učestvovala je još jedna takmičarka iz Srbobrana, Ivana Penčić, čiji je rezultat takođe vredan hvale. Ona se domogla visokog 5 mesta na državnom nivou u disciplini bacanje kladiva od 4 kilograma.

Uspehe su nizali i mlađi članovi Srbobranskog atletskog kluba, na takmičenju koje je prethodnog vikenda organizovano u Vrbasu. Miting “Vrbas kids 4” video je nastupe 29 srbobranskih takmičarki i takmičara, uzrasta od 10 do 18 godina, koji su osvojili ukupno dva pehara i 48 medalja: 22 zlatne, 16 srebrnih i 10 bronzanih. Učestvovali su Srbobranci u trkama na 60 i 200 metara, po 2 štafete sa istim distancama, u skoku u dalj i bacanju voretksa.

Plavu boju i grb svog kluba iz Srbobrana branili su: Jelena Dudvarski, Teodora Obradović, Dorotea Obradović, Lana Baćinac, Višnja Šeguljev, Dunja Vidaković, Virag Androcki, Emeše Gal, Ivana Medurić, Šarlota Gal, Dorina Fodor, Žofia Šige, Maša Šeguljev, Angela Levai, Marija Medurić, Marina Kiš, Ivana Penčić, Jovana Vojvodić, Đorđe Pavlović, David Jojović, Milan Milivojev, Lazar Dunđerski, Aljoša Kurjački, Magor Šige, Hunor Šige, Miloš Simić, Aleksa Pavlović, Ognjen Vidaković i Emil Papišta.

Facebook Komentari