Novi šampioni turnira u kuglanju

Novi šampioni turnira u kuglanju

30. april 2024.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: kuglanje, Sport

Posle Opštinske amaterske lige u kuglanju, koja je završena prošle nedelje, u ponedeljak veče su odigrani poslednji mečevi i proglašeni novi šampioni godišnjeg turnira u kuglanju, koji po 4. put organizuje Centar za sport i turizam u saradnji sa Sportskim savezom opštine Srbobran.

Novi šampioni turnira u kuglanju

Učesnici su mogli da biraju među četiri takmičarske konkurencije, bez ograničenja na takmičenje u samo jednoj: dubl, miks dubl, muški i ženski singl. Tokom 6 takmičarskih dana u singl kategorijama se nadmetalo 23 kuglaša, žena i muškaraca, dok su dublovi imali po 12 parova.

Odmah po obaranju poslednje kegle, tu u kuglani, dodeljene su medalje, pehari, diplome, ali i vaučeri za letovanje u Sutomoru, za osvajače najsjajnijih odličija u svim konkurencijama.

Novi šampioni turnira u kuglanju

Novi šampioni miks dubla su Vesna Ivanović i Borislav Stanaćev, srebrne medalje dobili su Jasmina i Slobodan Rakić, dok su bronze uručene Biljani Trifunović i Đorđu Vranješu.

Osvajači turnira u dublu su Slobodan Rakić i Borislav Stanaćev, drugo mesto su osvojili Vladimir Rnić i Radoslav Pajović, a treći su bili Đorđe Vraneš i Željko Radenković.

Šampionka singla je Vesna Ivanović, druga je Biljana Trifunović, a treća Mirjana Miskin. U muškoj konkurenciji šampion je Vladimir Rnić, srebrno odličje je poneo Saša Đuđić, dok se bronzom okitio Željko Radenković. Svim osvajačima medalja iste je predala Mirjana Dabeljački, u ime Centra za sport i turizam i Sportskog saveza.

NAJAVA ZNAČAJNIH SPORTSKIH DEŠAVANJA:

Centar za sport i turizam opštine Srbobran nakon turnira u zatvorenom prelazi na organizaciju tradicionalnih takmičenja za amatere na Trgu republike. Slede prolećni turniri u nožnom tenisu, basketu 3×3 i početkom leta Memorijal “Milenko Genčić” – turnir u uličnom fudbalu 3 na 3. Pored toga u Srbobranu se pripremaju i druge sportske manifestacije, već 12. maja slede kasačke trke na hipodromu u organizaciji Konjičkog kluba “Vranac”, mesec dana kasnije – 8. i 9. juna će biti održan najveći turnir u fudbalu za decu, po prvi put internacionalni Memorijal “Siniša Gavrilov” koji priprema Fudbalski klub “Srbobran”. Kako je već i red, nakon obeležavanja slave srbobranske pravoslavne crkve, u okviru manifestacije “Petrovdanski dani”, 14. jula 2024. biće vožena najznačajnija kasačka trka u Srbobranu – “Petrovdanska trka”.

Facebook Komentari