SOKOLOVI šampioni Opštinske lige u kuglanju

SOKOLOVI šampioni Opštinske lige u kuglanju

23. april 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: kuglanje, Sport

Završeno je i četvrto izdanje Amaterske kuglaške lige koju organizuje Centar za sport i turizam u saradnji sa Sportskim savezom opštine Srbobran, takmičenje koje je ove sezone trajalo znatno duže, a čiji su novi šampioni ekipa Sokolovi.

Kao i prethodne godine, po završetku lige organizatori su priredili svečanu večeru za sve učesnike, na kojoj su dodeljene nagrade za tri prvoplasirane ekipe, kao i za najbolje bacače kugle. Ove godine su se takmičile čak četiri ekipe sastavljene od isključivo pripadnica lepšeg pola, čime su se stvorili uslovi da se dodele prve tri nagrade i u konkurenciji žena. Prvoplasirane su bile “Lejdi bake”, ekipa koja nastupa od kako je liga uspostavljena, drugo mesto su zauzele “Nove nade”, čija je članica, Jasmina Rakić, proglašena za najbolju kuglašicu, dok je treće mesto zavredila ekipa “Šnajderke”.

U konkurenciji muškaraca, kao što se već zna, tim “Sokolovi”, se domogao zlatne medalje i pehara šampiona, a njihov kuglaš Borislav Stanaćev je zasluženo poneo nagradu za najboljeg takmičara. Drugo mesto je pripalo ekipi “EMS”, dok je treće mesto osvojio tim “Agrobegluk”, tradicionalni osvajač medalja i pehara u Opštinskoj kuglaškoj ligi.

Nagrade su takmičarima uručivali: Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam, Jasmina Šeguljev, predsednica Sportskog saveza opštine, i sekretarka iste organizacije Mirjana Debeljački. Svojim sugrađanima kuglašima su čestitali na ostvarenim uspesima, ali i na entuzijazmu koji baštine, istrajnosti da se učestvuje bez obzira na rezultat jer je u amaterskom sportu druženje ipak na prvom mestu.

Subić je na prvom mestu istakao, kako je tendencija rasta broja ženskih ekipa u takmičenju ono što najviše raduje organizatore, i da bi voleo da se u narednoj godini uključi njih još. “Zaista bismo voleli da okupimo bar šest ženskih ekipa, da imamo i neke mlađe ekipe, jer bi to stvorilo uslove da se oformi zasebno prvenstvo samo za dame. Profesor Zoran Mijić u sklopu nastave fizičkog vaspitanja za srednjoškolce drži časove i u kuglani, ima talentovane dece, razmišljali smo da predložimo Gimnaziji da oforme mušku i žensku ekipu, ili bar jednu mešovitu, kako bi imali svoje predstavnike u takmičenju na jesen.

SOKOLOVI šampioni Opštinske lige u kuglanju

To bi bilo baš lepo, a pozvali bismo i preduzeća sa teritorije naše opštine, naravno i javne ustanove, da se uključe u takmičenje. Našao sam podatak da je nekada davno amaterska liga u Srbobranu brojala skoro trideset ekipa i postojala su dva ranga takmičenja, zaista bi bilo dobro da dostignemo taj nivo rekreatvnog kuglanja, imamo dobre uslove i šteta bi bilo da se maksimalno ne iskoriste.”, rekao je Slobodan Subić. Posebnu zahvalnost je uputio sponzorima takmičenja, gde je Opština Srbobran na prvom mestu, ali je zahvalnost uputio i svim takmičarima, jer su, po njegovoj oceni, oni ti koji ovu ligu čine tako zanimljivom i jedinstvnom.

Direktor CST Srbobran naglašava da mu je amatersko kuglanje jedno od najdražih sportskih takmičenja koje organizuju tokom godine, što dovoljno govori o tome koliko je atmosfera u kuglani dobra, jer različitih sportskih turnira zaista ima mnogo. Subić je za kraj, još jednom čestitao osvajačima priznanja, ekipama: “Lejdi bake”, “Nove nade”, “Šnajderke”, “Sokolovi”, “EMS” i “Agrobegluk“.

Facebook Komentari