Šampion Opštinske lige u kuglanju je ekipa AGROBEGLUK

07. mart 2023.

Kategorija: kuglanje, Lokalna samouprava, Sport

Treća Opštinska liga u kuglanju završena je u nedelju odigravanjem poslednjih duela timova, celozimsko druženje kuglaša rekreativaca nije tu završeno, u ponedeljak veče su svim učesnicima dodeljene zahvalnice, a najboljima priznanja i nagrade, uz večeru i proslavu u lokalnom restoranu.

Kuglanje je, od kako je kuglana renovirana, Srbobrancima pružilo jednu novu vrstu zabave koja okuplja ljude različitih dobi i interesovanja, a svima je zajedničko to što uživaju u kvalitetno provedenom vremenu, redovnim fizičkim aktivnostima i osmehu koji je u ovom društvu sve prisutan. Takav ambijent ima magnetnu privlačnost, zato i ne čudi da se liga svake godine proširuje.

Svečanosti za dodelu nagrada prisustvovao je predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, gde se pre same ceremonije uručenja istih i obratio kuglašima. “Završila se treća po redu liga u kuglanju, koliko znam takmičenje se nastavlja u pojedinačnoj konkurenciji i meni je veliko zadovoljstvo što smo u prilici, kao lokalna samouprava, da podržimo ovako lepe sportske aktivnosti. Nama je važno, pre svega, da se održava taj nivo rekreativnog sporta, trudimo se da se broj sportista poveća, ali i da se u toj konkurenciji seniora i veterana proširi broj aktivnosti.

Lepo je videti, da oni koji su se nekada ozbiljno bavili sportom, to i danas čine zbog zabave i iz ljubavi. Veliko mi je zadovoljstvo što sam u ovakvom društvu, hvala vam na tome. Svima čestitam na učešću, najuspešnijim kuglašima na postignutim rezultatima, a dragim damama posebno čestitam predstojeći Dan žena, 8. mart”, poručio je Debeljački na skupu, nakon čega su, on i njegovi saradnici, svim prisutnim pripadnicama nežnijeg pola uručili cveće i pojedinačno im čestitali praznik.

Nakon obraćanja predsednika Opštine, prešlo se na podelu zahvalnica kapitenima ekipama, a zatim pehara, medalja i nagrada za najbolje, kako timove tako i pojedince. Uz Radivoja Debeljačkog, nagrade su uručivali, Jovica Andrić – član Opštinskog veća zadužen za sport, i Slobodan Subić – direktor Centra za sport i turizam.

Najmlađi učesnik turnira

Iako je ekipa “Agrobegluk” poslednji meč, sa ekipom “Sokolovi” Izgubila, imali su zalihu od sto oborenih čunjeva iz prethodnih kola, što im je donelo titulu šampiona 3. Opštinske lige u kuglanju. Drugoplasirani, naravno, bio je tim “Sokolovi”, a treće mesto osvojili su “Tršćani”. Četvrto mesto pripalo je ekipi “Graditelj Srbobran”, peti je bio “Magpromet”, šesti “EMS” itd. Najbolji igrač turnira, po oceni sudija, je Predrag Miskin.

MVP takmičenja

“Važno je napomenuti da kuglaši do same dodele nagrada nisu znali ko će biti izabran za MVP-a lige. Sudijski par, koji već treću sezonu sudi Opštinsko takmičenje, imao je pravo da sam izabere najboljeg pojedinca, i oni su na osnovu statistike, kontinuiteta u bacanju i svog ličnog utiska izabrali kandidata, tako da je izbor potpuno legitiman i nepristrasan”, otkrio nam je Slobodan Subić, ispred organizatora takmičenja, CST-a Srtbobran, čiji je direktor.

Drugoplasirana ekipa

“Posebno je zadovoljstvo što smo ove godne imali tri ženske ekipe u ligi. Bilo bi lepo kad bi se taj broj u narednim godinama još povećao, pa da možda organizujemo i posebnu grupu u okviru lige, u kojoj će se nadmetati samo žene, naravno ako se one slože sa tim. Centar za sport i turizam podstiče dame da se bave rekreativnim sportom, posebno kuglanjem. Svaka novoformirana ekipa, koja se javi u Halu, dobiće besplatne termine za treninge i neće plaćati kotizaciju za učešće u takmičenju.

Trećeplasirana ekipa

Opština Srbobran nas u tome podržava, takođe je pokrovitelj ove i svih drugih sportskih manifestacija koje organizujemo. Imam priliku da sarađujem sa predsednikom Opštine koji je i sam bio sportista i sportski radnik, zbog čega imamo razumevanje i podršku za sve naše ideje” dodao je Subić. On se zahvalio kuglašima, kojima i sam pripada, što vredno treniraju, učestvuju u ligi i na turniru koji uskoro ponovo startuje.

Danas su počele prijave za učesnike turnira u kuglanju, u singlu, dublu i miks dublu. Nadam se da će broj učesnika biti velik, da će se prijaviti i oni koji redovno bacaju kuglu ali se nisu do sad osmelili da učestvuju. Imamo par ekipa koje redovno dolaze u kuglanu ali se nisu prijavljivali za učešće u ligi, voleo bih da na jesen to učine, ali pre toga mogu da se okušaju na turniru”, poručuje Slobodan Subić, koji očekuje da najmasovnija takmičenja u kuglanju tek predstoje.

Facebook Komentari