Uskršnja izložba traje do petka

Uskršnja izložba traje do petka

22. april 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama iz Srbobrana, “Biser”, otvorilo je danas u Galeriji Doma kulture prodajni bazar pod nazivom Uskršnja izložba, te štićenici Udruženja pozivaju svoje sugrađane da ih posete.

Uskršnja izložba objedinjuje različite rukotvorine sa temom najvećeg hrišćanskog praznika, nastali su u Dnevnom boravku “Bisera” iz ruku njegovih korisnika. Izloženi predmeti, nadaju se izlagači, da će pronaći put do domova Srbobranaca. Direktorka Udruženja za pomoć MNRO “Biser”, Marinela Sabo, ovim povodom izjavila je da društvo koje vodi i srbobrasnka Ustanova kulture već dugi niz godina imaju uspešnu i plodonosnu saradnju.

“Imamo lepa iskustva sa prošlogodišnje Uskršnje prodajne izložbe, već više godina kroz zajedničku saradnju organizujemo prodaju suvenira za manifestaciju ‘Lenkin prsten‘. Dom kulture je uvek tu da isprati naše aktivnosti u Udruženju, pomaže nam kada organizujemo Eko kamp, pa smo tako i ove godine u prostoru Doma kulture organizovali ‘Biserovu’ izložbu radova. Izložene radove napravili su korisnici dnevnog boravka, tu su razne uskršnje dekoracije, magneti, venci, ukrasi, obeleživači, vaze, kao i ostali proizvodi koji nastaju na našim radionicama. Očekujemo da našu izložbu narednih dana posete deca iz vrtića, škola, kao i mnogi drugi građani Srbobrana”, rekla je nakon otvaranja izložbe Marinela Sabo.

Uskršnja izložba traje do petka

Izložba će biti otvorena cele radne nedelje, zaključno sa petkom (26. april), u vremenu od 10.00 do 15.00 časova.

Udruženje za pomoć MNRO “Biser” ove godine slavi dve decenije postojanja i rada, period tokom kog je ova organizacija postala najznačajnija u opštini Srbobran, gotovo dosegla nivo ustanove. Danas se Udruženje, zahvaljujući podršci lokalne samouprave, ubraja među tri najbolje organizovana u pogledu pružanja usluga osobama sa invaliditetom u Vojvodini. Udruženje pruža uslugu Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle osobe sa invaliditetom, uslugu Ličnog pratioca deteta i ranih tretmana rehabilitacije i edukacije, a bavi se i socijalnim preduzetništvom, radnim angažovanjem osoba sa invaliditetom i sakupljanjem PET ambalaže.

Facebook Komentari