Održano Omladinsko prvenstvo opštine u šahu

Održano Omladinsko prvenstvo opštine u šahu

01. april 2024.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

U prostorijama Šahovskog kluba u Srbobranu, 29. i 30. marta 2024. godine, održano je Omladinsko prvenstvo opštine Srbobran u šahu.

Za Omladinsko prvenstvo opštine se prijavilo 18 igrača, uzrasta do 14 godina, a učešće je uzelo 17 dečaka i jedna devojčica. Tempo igre je bio 30 minuta po partiji za svakog igrača, a igralo se 7 kola, prvog dana 3 partije i drugog dana prestale 4 partije.

Prijatno iznenađenje za sve učesnike je bio pobednik Matija Grujić, koji je na ovom turniru, “napravio 7 pluseva” u šahovskom žargonu. On je pobedio sve svoje protivnike i tako ubedljivo i samouvereno osvojio prvo mesto.

Za stepenik niže i sa jednim plusom manje, drugo mesto je osvojio Andrija Nićin.

Treći je bio Aleksandar Nwora, koji je na svom kontu zabeležio 5 pobeda.

Ova tri igrača, su osvojili pobedničko postolje, dok ostali učesnici u sredini tabele, nisu puno zaostajali za pobedničkim triom. 

Vredno pohvale je i igra jedine “amazonke”, Sare Nikolić, koja je startovala sa dva poraza, a završila je sa 4 poena na 8. mestu. 

Kuriozitet takmičenja, je učešće najmlađeg igrača Lahtin Aleksandra, koji je na sam dan odigravanja turnira, došao da se informiše o pristupu lekcijama šahovskog trenera Paroški Siniše, a na predlog organizatora turnira i podršku svojih roditelja, odmah pristao da odigra svoj prvi takmičarski turnir.

Takmičenje je proteklo u dobroj organizaciji ŠK “Srbobran”.

Evo i konačnog plasmana svih takmičara:

  1. Matija Grujić 7
  2. Andrija Nićin 6
  3. Aleksandar Nvora 5
  4. Bogdan Odanić 4
  5. Strahinja Aleksijević 4
  6. Lazar Parožanin 4
  7. Bojan Radić 4
  8. Sara Nikolić 4
  9. Nikola Vetnić 3.5
  10. Sava Nikolić 3
  11. Željko Čolić 3
  12. Marko Žiga 3
  13. Vasa Rakić 2.5
  14. Maksim Stankov 2.5
  15. Strahinja Sremčev 2.5
  16. Vuk Miljević 2
  17. Aleksandar Lahtin 2
  18. Jovan Krivokuća 1.

Nedavno je održano i Opštinsko takmičenje u šahu, 24. februara u holu u OŠ “Vuk Karadžić” u Srbobranu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Šahovskog saveza Srbije. Učešće je uzelo 44 takmičara iz sve 4 osnovne škole sa teritorije opštine Srbobran, koji su naravno, obezbedili kvalifikacije kroz prethodno održana školska takmičenja. Više informacija o ovome možete pronaći OVDE.

Facebook Komentari