Opštinsko takmičenje u šahu održano u OŠ "Vuk Karadžić"

Opštinsko takmičenje u šahu održano u OŠ “Vuk Karadžić”

25. februar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola, Sport

Opštinsko takmičenje u šahu održano je 24. februara u holu u OŠ “Vuk Karadžić” u Srbobranu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Šahovskog saveza Srbije. Učešće je uzelo 44 takmičara iz sve 4 osnovne škole sa teritorije opštine Srbobran, koji su naravno, obezbedili kvalifikacije kroz prethodno održana školska takmičenja.

Svih 5 turnira su održani u organizaciji Šahovskog kluba “Srbobran”, uz svesrdu podršku, nesebičnu pomoć i dobru volju svih škola naše opštine. Ukupan broj učesnika na školskim takmičenjima je 118, a najbrojnija su bila deca iz OŠ “Petar Drapšin” iz Turije, gde se na školsko takmičenje odazvalo 57 učenika.

Opštinsko takmičenje u šahu najviše medalja je donelo domaćinima, OŠ “Vuk Karadžić”, koji su osvojili 5 medalja, zatim učenici OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” sa 4 medalje, slede učenici OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” sa 2 i na posletku učenici OŠ “Petar Drapšin” sa 1 medaljom.

Prilikom proglašenja pobednika, svim učesnicima su dodeljene zahvalnice za učešće na takmičenju. Prva tri mesta po grupama kojih je bilo četiri, su nagrađena sa prigodnom šahovskom literaturom, koju je sponzorisao ŠK “Srbobran”.

Najuspešniji takmičar je bio Dejan Veselinović (2. grupa) iz OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”, koji izvojevao svih 5 pobeda.

U nastavku donosimo plasmane prva tri učenika, a prema dodatnim kriterijumima će se odrediti koliko učesnika se kvalifikovalo za regionalno takmičenje.

  1. grupa (1.i 2. razred)
    1 Vuk Đurić (Zmaj)
    2 Vasa Rakić (Vuk)
    3 Maksim Stankov (Vuk)
  2. grupa (3. i 4. razred)
    1 Dejan Veselinović (Uča)
    2 Bogdan Odanić (Vuk)
    3 Vuk Miljević (Uča)
  3. grupa
    1 Bojan Radić (Zmaj)
    2 Aleksandar Nvora (Zmaj)
    3 Jovan Krivokuća (Petar)
  4. grupa
    1 Andrija Nićin (Vuk)
    2 Lazar Bukvić (Vuk)
    3 Miljan Slivka (Zmaj).

U narednim danima, ŠK “Srbobran” će organizovati Prvenstvo Opštine Srbobran, koje neće biti podeljeno po grupama, nego će se odigrati jedan turnir od 7 kola i pravo učešća će imati deca svih razreda osnovnih škola.

Facebook Komentari