Šampioni bez poraza

Šampioni bez poraza

25. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: kuglanje, Sport

Kuglaši Sportskog udruženja “Novi Elan” Srbobran postali su šampioni Druge Vojvođanske lige sa 14 pobeda u jednakom broju takmičarskih kola, apsolutni lideri prvenstva bili su i jesenas, a sad se sele u Prvu ligu Vojvodine.

“Jako je lep osećaj bez poraza doći do šampionskog pehara. Zaista veliko hvala mojim kolegama, ispoštovali su svaki dogovor, trudili smo se tokom cele sezone da na svakom meču pružimo maksimum i to je dovelo do ovog rezultata.”, deli svoje impresije Nikola Grubišić, takmičar i predsednik SUK “Novi Elan”.

“Uz dobar trening naravno da dolazi i kvalitetna utakmica, to smo ponavljali iz kola u kolo i evo nas sa peharom i medaljama. Naša ekipa funkcioniše kao jedna celina, svi smo prijatelji i za nas je takmičarska sezona jedno veliko druženje, svakoj utakmici se radujemo i mislim da je to razlog što smo tako dobro igrali. Kad pored staza vidite da galamimo i da se smejemo, to je znak da ćemo pobediti, iz tako dobrog raspoloženja, bez moranja i presije, lako je ostvariti dobar rezultat. Sve nekako teče kako treba. Takođe, ako nekom od nas nije dan, bez problema na stazu izlazi drugi član ekipe, nema zavisti ili nečijeg zahteva da mora baš on da igra, pravi drugarski odnos gradi uspeh.”, dodaje Grubišić da su ove sezone svi igrači imali priliku da zaigraju, što je dokaz da je ova titula osvojena timski.

Šampioni su, sa čak 8 bodova manje, ostavili za sobom drugoplasirani tim “NS 1932” iz Novog Sada, koji ima skor od 10 pobeda i 4 poraza. Za očekivati je da će “Novi Elan” u sezoni 2024/25. moći da parira klubovima Prve Vojvođanske lige, i da sa trenutnim rosterom kuglaša postane redovni učesnik ovog takmičenja održavajući se na sredini tabele.

Ipak postoje planovi da se ekipa malo i pojača, za sad se razgovara sa dvojicom potencijalnih povratnika. Želja je kluba da se radi i na podmlađivanju ekipe, a da bi se to desilo u budućnosti je potrebno da se radi sa decom, prvo u osnovnoj školi kako bi se učenici upoznali sa sportom, a ako ih zainteresuje da dođu u klub.

SUK “Novi Elan” se zahvalio na pomoći Opštini Srbobran, njenom predsedniku kao i članu Opštinskog veća za sport, jer bez njihove podrške klub ne bi mogao da funkcioniše. Takođe, zahvalnost upućuju i ZZ Nadalj, od koje dobijaju sponzorstvo u vidu goriva, kako bi mogli da stignu na svaku utakmicu bilo gde u pokrajini. Nadaju se da će dobra saradnja biti nastavljena i da će to što su postali šampioni opredeliti još neke pojedince i privrednike da pruže podršku klubu.

Facebook Komentari