Rođendan PU RADOST

Rođendan PU RADOST je najveseliji

23. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Rođendan Predškolske ustanove “Radost” proslavljen je danas priredbom u dvorani CST Srbobran, uz učešće dece iz sva tri naseljena mesta opštine i iz svih devet objekata koji funkcionišu pod veselim imenom ovdašnjeg zabavišta.

Velika sportska dvorana jedini je zatvoreni prostor koji može da dočeka toliki broj dece, roditelja i svih članova porodica najmlađih Srbobranaca, jer ovaj događaj se ne propušta. Svim njima, kao i gostima iz drugih lokalnih institucija, dobrodošlicu na rođendan je poželela Biljana Bajić, direktorica PU “Radost”.

“Hvala vam što ste došli da uveličate proslavu, mi danas slavimo naš Dan, 68. godina rada Predškolske ustanove ‘Radost‘. Kao i prethodnih godina, tako i danas, trudimo se da poboljšamo kvalitet rada naše Ustanove, da se stručno usavršavamo, pratimo trendove u predškolskom obrazovanju i vaspitanju, pospešujemo uslove rada i izlazimo u susret deci i roditeljima. U skladu sa tim proširujemo obim delatnosti, pa tako, trenutno u našoj opštini imamo celodnevni boravak u sva trinaseljena mesta, a od ove godine otvoren je i celodnevni boravak u vrtiću ‘Barbi’, na mađarskom jeziku, kao i u vrtiću ‘Palčić’, a takođe, otvorili smo i jaslenu grupu. Kako bi boravak dece u vrtićima bio što prijatniji, konstantno ulažemo u naše objekte uz pomoć lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom Opštine, Radivojem Debeljačkim. On razume značaj predškolskog obrazovanja i ulaganja u rani razvoj dece, te mu se ovom prilikom zahvaljujemo na podršci.”, rekla je Biljana Bajić, a zatim pozvala predsedika da se i on obrati okupljenima.

“Draga deco, poštovani roditelji, poštovana direktorice gospođo Bajić, i svi zaposleni u Predškolskoj ustanovi ‘Radost’, želim vam srećan vaš Dan. Hvala vam na prilici da još jednom provedem lepo i kvalitetno vreme sa decom, jer je to i prilika da se prisetimo važnog zadatka koji svi imamo, a to je da se pobrinemo da izrastu u dobre ljude, i da se svi zajedno borimo da takvi i ostani. Lokalna samouprava Opštine Srbobran će se potruditi da bude na visini tog zadatka, trudimo se da iz godine u godinu povećamo nivo usluga u našoj Predškolskoj ustanovi. Danas vam želim, da pre svega uživamo u priredbi sa našom decom, a zatim i da im u vremenu pred nama obezbedimo uslove za što bolje i bezbrižnije detinjstvo.”, saopštio je Radivoj Debeljački.

Narednih sat vremena na centralnom mestu u sali su se smenjivala deca iz svih opštinskih zabavišta, pripremljena i vođena od strane vaspitačica, pevala su i igrala uz poznate melodije komponovane za najmlađe. Svaki vrtić je posebnom koreografijom doprineo da rođendan bude veseo, a smeh je očekivano ispunjavao dvoranu, jednako u parteru i na prepunim tribinama.

Rođendan PU RADOST je najveseliji

Galerija slika sa priredbe nalazi se na našoj facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari