Dunav bolji i u drugom susretu

Dunav bolji i u drugom susretu

23. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaški klubovi “Akademik” Srbobran i “Dunav” Apatin otvorili su 26. kolo Prve regionalne lige “Sever” u petak veče na parketu Hale CST, utakmicom koja je najvećim delom bila u egalu i najavljivala je neizvesnu završnicu, ipak kraj su odlučila pravila koja nemaju mnogo veze sa lepotom košarkaške igre.

Apatinski tim je došao u Srbobran kao nesporni favorit u nameri da to potvrdi, ali su domaći uspevali da pariraju i čak u momentima rezultatski povedu. Tako se utakmica razvijala sve do sredine treće četvrtine, kad košarkaš gostujuće ekipe pravi nesportski faul, nakon čega dolazi do manjeg koškanja pod košem domaćih i reakcija igrača sa klupe koji ulaze na teren. Malo grublja igra je izazvala nervozu, nije došlo do fizičkog razračunavanja, ipak pravila nalažu da se svi igrači koji sa uđu na teren u takvim situacijama moraju da napuste dvoranu.

U tom trenutku “Akademik” je u igri imao nisku postavu, svakako ne najjaču petorku, za razliku od Apatinaca koji su zadržali prvi tim na terenu. Ovi igrači su bez izmena, jer su klupe ostale prazne, morali da odigraju utakmicu do kraja, što je rezultiralo porazom domaćih sa 91:103, po četvrtinama: 25:33, 23:18, 20:28 i 23:24.

Dunav bolji i u drugom susretu

Trener Jovica Andrić kaže da je “Dunav” trenutno bolja ekipa, verovatno da bi svakoko pobedili, ali ostaje žal što je jedan incident uskratio njegovoj ekipi mogućnost da se u punom kapacitetu bori do kraja. “Žao mi je što je došlo de takve reakcije igrača oba tima, niko nije ušao na teren da se pobije već sa namerom da razdvaja. Ipak, pravila su takva da samo trener sme da reaguje, ne i ostali članovi kluba sa klupe. Mi smo u tim isključenjima lošije prošli i KK ‘Dunav’ je lako priveo utakmicu kraju u svoju korist. Nije bilo šanse da u 15 minuta, koliko je ostalo da se odigra, mi dobijemo taj meč.

Ne mogu reći da smo do tog trenutka imali sjanu igru ali smo održavali rezultatski egal, samo 4 poena zaostatka u trenutku kad je sviran taj faul, nakon kog smo uspešno izveli slobodna bacanja i smanjili razliku na samo jedan koš. Dva puta smo čak i vodili, samo od 1 do 3 poena, ali ni oni nisu imali vođstvo veće od 8 poena, zaista jedan dobar meč, zanimljiv za gledanje. Ko zna, možda bi sreća prevagnula i na našu stranu do kraja, da je utakmica odigrana u uslovima koji su vladali do sredine treće četvrtine. Trebao je ovo da bude jedan lep susret, mogu čak reći da je i bilo nekih odličnih poteza u igri, ali eto završilo se tako.”, kaže Jovica Andrić nakon utakmice.

Za gostujuću ekipu je imao samo reči hvale, ovi klubovi i treneri klubovi gaje prijateljske odnose i uzajamno poštovanje. “Šta reći za Predraga Šuputa, bio je vrhunski igrač a sad je odličan trener koji svoj Apatin stavlja visoko na košarkaškoj karti Srbije. Taj veliki talenat i ljubav prema košarci je preneo i na svoje sinove, za koje mogu reći da nismo imali rešenje u igri, njih dvojica su nas sami pobedili. Mlađi Uroš nam je ubacio 40 poena, a Milan 15, ali je on igrao samo u prvom poluvremenu, jer se povredio. Sjajni momci, obojica, Uroš nema još ni 18 godina i već je previše dobar za ovaj rang takmičenja, ja mu želim svu sreću u karijeri, a sigurno je da je neće graditi u Apatinu, njega čekaju poznati evropski klubovi.”, samo pohvalne reči imao je Andrić za ove momke.

Još tri kola do kraja takmičenja stoje pred Srbobrancima, sledi gostovanje u Inđiji gde obitava, već sad, šampion Prve regionalne lige “Sever”, KK “Železničar”. Reč je o ubedljivo najkvalitetnijoj ekipi lige, sa smo jednim porazom i to od apatinskog KK “Dunav” koji je drugoplasirani na tabeli.

Facebook Komentari