Očekivano, pobeda u Novoj Pazovi

18. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaški klub “Nova Pazova” nije mogao da pruži jači otpor ekipi iz Srbobrana, “Akademik” je očekivano pobedio i to ubedljivim rezultatom 79:98 (20:19, 20:25, 16:25, 23:29).

Delovalo je u prvih dvadeset minuta da će domaća ekipa moći da pruži dovoljno neizvesnu utakmicu 25. kola Prve regionalne lige i tako je učini zanimljivom. Ipak, posle odmora na poluvremenu Srbobranci na teren istrčavaju odlučniji da upišu nove bodove na tabeli.

Aleksa Birovljev je sa 4 trojke i ukupno 23 poena predvodio ekipu do nove pobede, u stopu ga je pratio Igor Šijačić sa 2 trojke 19 poena, kao i Igor Dokić sa 17 poena i 4 trojke. Dvocifren učinak su još imali Igor Todor i Saša Markez, po 10 poena, a koševim su doprineli i: Jovan Ivković 7 poena od čega 2 trojke, Miloš Vojnović i Luka Šarenac po 4 poena, a Bojan Grubić i Luka Prentović po 2.

Trener Jovica Andrić je čestitao svojim momcima, ali i najavio da će već u petak imati pred sobom pravu proveru spremnosti. Od 21.00 sat, tog 22. marta, “Akademik” će u Srbobranu dočekati drugu najbolju ekipu u ligi, apatinski KK “Dunav”, koji sa klupe predvodi proslavljeni Predrag Šuput. Biće ovo odlična utakmica za gledanje, ali i za navijanje, a podrška će sigurno dobro doći momcima u žutim dresovima.

Facebook Komentari