Odobrena sredstva za gasni kotao u vrticu pu radost srbobran 1

Odobrena sredstva za gasni kotao u vrtiću

15. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa predstavnicima 65 lokalnih samouprava širom Srbije ugovore o realizaciji projekata u 2024. godini, čiji je cilj unapređenje kvaliteta vazduha, a jedan od ugovora je glasio na Opštinu Srbobran i podrazumeva novi gasni kotao za Predškolsku ustanovu “Radost”.

Ugovori su potpisani za dodelu ukupno 700 miliona dinara kroz tri javna konkursa, za projekte zamene kotlova u toplanama i javnim ustanovama, podršku zameni individualnih ložišta i uklanjanje divljih deponija. “Danas sam potpisala ugovore koji su namenjeni unapređenju kvaliteta vazduha i zemljišta i za koje smo obezbedili značajna sredstva. Čestitam gradovima i opštinama koji su ove godine kandidovali kvalitetne projekte i tako uspeli da iskoriste priliku da, uz podršku Ministarstva koje vodim, unaprede kvalitet života građana u svojim sredinama. Važno je da svi koji su dobili sredstva, što pre počnu i sa radovima na terenu, kako bi se u najkraćem roku realizovali ovi projekti, važni za građane”, rekla je ministarka Irena Vujović.

U ime Opštine Srbobran ugovor vredan 1.69 miliona dinara, u Ministarstvu zaštite životne sredine je potpisala Biljana Bajić, direktorka Predškolske ustanove “Radost”, za rekonstrukciju toplovodne kotlarnice, odnosno kako bi se instalirao novi gasni kotao u jednom objektu Predškolske ustanove “Radost” u Srbobranu.

„I ove godine smo opredelili značajna sredstva za podršku lokalnim samoupravama u realizaciji ekoloških projekata. Na osnovu ugovora koje sam danas potpisala, menjaćemo gasni kotao u Vrbasu, ali i kotlove u Srbobranu, Knjaževcu, Ivanjici, Valjevu, Kraljevu, Požarevcu, Vrnjačkoj Banji, Čačku i u brojnim drugim gradovima i opštinama. Pozivam sve zainteresovane lokalne samouprave da pripremaju projekte, jer ćemo raspisati javni konkurs za dodelilu preostalih sredstava. Resorno mnistarstvo će uvek rado podržati projekte koji za cilj imaju bolji kvalitet vazduha i života stanovnika”, kazala je novinarima ministarka Irena Vujović, u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Pročitajte još: Veća grupa turistkinja posetila Srbobran.

Facebook Komentari