Ras

U dva najteža meča upisana jedna pobeda

11. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Seniorski satav Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran” je u protekla dva takmičarska kola vezao susrete sa najjačim ekipama Druge lige Srbije, prvo gostovanje u Zrenjaninu “Proleteru 023” gde je napravljeno iznenađenje i upisana pobeda (75:80), a zatim i na domaćem terenu meč sa beogradskim klubom “Ras” od kog je pretrpljen poraz.

Trener srbobranske ekipe, Slobodan Subić, nakon druge utakmice nije bio nezadovoljan, iako je ŽKK “Ras” slavio sa 61:78, po četvrtinama: 16:13, 8:22, 17:23 i 20:20. “Oni koji se sećaju moje najave 16. i 17. kola, znaju da sam rekao kako ćemo te utakmice iskoristiti da se razigramo i što bolje pripremimo za mečeve koji nam slede do kraja prvenstva, jer zaista je reč o dve najkvalitetnije ekipe u ligi. Eto mi smo, ispostavilo se, pobedili u Zrenjaninu. Žao mi je što protiv Beograđanki nismo odigrali jednako dobro, pre svega tu mislim na šut i na koncentraciju devojaka u drugom poluvremnu u nekim odbrambenim zadacima. Ipak, sve ukupno je dobro, i da nam je neko pre dve nedelje ponudio ovakav ishod utakmica, mi bi smo prihvatili.”, uz osmeh komentariše Subić, svestan da je mala verovatnoća da se u obe utakmice napravi iznenađenje i ostvare pobede.

Ras

“Ono što sad treba da uradimo je da dobro treniramo i u preostale četiri utakmice zabeležimo što više pobeda, kako bi smo se približili vrhu tabele. Plasman među prvih pet ekipa je cilj postavljen na početku sezone. Slede utakmice sa ekipama koje su po kvalitetu i snazi jednake nama, to je ta neka grupa od pet timova koji zauzimaju pozicije od trećeg do osmog mesta, gde svako svakog može da pobedi, zavisi samo ko će u datom trenutku biti bolje raspoložen za igru. Mi smo dva puta pobedili ‘Čačak’, oni su oba puta dobili ‘Radnički’ iz Kragujevca, a mi smo dva puta izgubili od Kragujevčanki. Niko tu u napred ne može da upiše ni jednu pobedu, i drago mi je što je tako, jer nas to obavezuje da treniramo, spremamo se i pošteno igramo. Naredne nedelje idemo u Novi Sad na duel sa ŽKK ‘Proleter’, ekipa koju smo dva puta pobedili, po jednom u kupu i prvenstvu, i koja ima jednak broj bodova kao mi, ali da kažem da ćemo ih i treći put za redom savladati, to ne mogu jer znam da će biti teško.”, iskren je trener Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, Slobodan Subić.

Poslednje, 17. kolo, “Belle” su igrale kod kuće, u nedelju, 10. marta 2024, i odlično su otvorile tu utakmicu protiv lidera tabele. Vodile su sa par koševa razlike čitavu prvu četvrtinu, šut je služio, gošće su dosta grešile i delovalo je da se može napraviti iznenađenje, ipak, u 13. minutu pri rezultatu 22:13, Beograđanke se konsoliduju i počinju seriju od 15 uzastopnih poena, nakon čega više nisu gubile prednost. Upisale su sebi 17. pobedu u isto toliko takmičarskih kola.

U domaćem timu najviše koševa je dala Mirjana Zorić, 14 poena, Milica Ćeran 11 poena, 10 skokova, uz 1 trojku, Jelena Ćurčić 11, Anđela Ružin 10 poena, od čega 2 trojke, Danijela Grahovac 8 poena, Mila Ivetić 3, a Milica Jovanović i Nastja Bulović po 2 postignuta poena.

Facebook Komentari