Velika pobeda ŽKK SRBOBRAN

17. februar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkašice srbobranskog kluba odigrale su večeras odličnu utakmicu i tako, u 15. kolu Druge lige Srbije, došle do 9. pobede, ubedljivo savladavši čačanski “ČA Basket” rezultatom 82:67 (24:12, 16:19, 21:14, 21:22).

Devojke su odlično otvorile meč, već u prvoj četvrtini su postigle veliku koš razliku koja je do poluvremena prelazila i 20 poena, samouvereno su igrale tokom svih 40 minuta ne dozvoljavajući gošćama da ni u jednom trenutku ugroze rezultat i pobedu pred domaćom publikom.

Kapiten ekipe Jelena Ćurčić odigrala je maestralno, svojim primerom je vodila devojke ka pobedi, postigla je 18 poena uz neverovatnih 17 skokova. Za Milicu Ćeran takođe odlično veče, upisala je sebi 16 poena od čega 1 trojka, Danijela Grahovac 13 poena i 9 skokova, Aleksandra Janković 10 poena i 2 trojke, Mirjana Zorić isto 10 poena ali i 8 skokova, Andrijana Antonijević 6 poena 1 trojka, Anđela Ružin 5 poena 1 trojka, Dunja Kulačin 3 poena iz jednog pokušaja, Milica Jovanović 1 poen, dok Mila Ivetić jedina nija uspela da se upiše u strelce.

Trener ŽKK “Srbobran”, mogao je da bude samo zadovoljan prikazanim na terenu, pogotovo što na raspolaganju nije imao kompletan tim. “Čestitam mojoj ekipi na dobroj utakmici i na pobedi. ‘ČA Basket’ je mlada i dobra ekipa, ove godine prvi put u ovom rangu takmičenja. Imaju dve odlične igračice, Arsić i Drakulić, koje smo mi od početka utakmice uspevali da stavimo pod kontrolu. Dobro smo otvorili utakmicu jednom taktičkom odbranom, iznenadili smo protivnika što nam je dalo mogućnost da rano dođemo do velikog vođstva i samopouzdanja. Do 15. minuta smo već vodili sa preko 20 poena razlke, pa smo dozvolili sebi da imamo i neke padove u igri, da protivnik na poluvremenu smanji zaostatak na 9, ali mislim da i pored toga pobeda nije dolazila u pitanje ni jednog momenta.

Imamo problema sa povredama, tim nije kompletan, a uz to imamo i situaciju da je Tisa Šućurović, velika uzdanica kluba već godinama, od kadetskog do seniorskog uzrasta, odlučila da prestane da igra košarku. Iako ja ne razumem da se to uradi u polusezoni, ona je donela takvu odluku jer se priprema za upis na fakultet, tako da je razlog opravdan. Već od naredne nedelje ćemo uključiti 2-3 devojčice iz kadetske selekcije u treninge seniorskog tima, i tako popuniti roster, a ove utakmice do kraja prvenstva će biti prilika da steknu iskustvo potrebno za narednu sezonu”, objasnio je prvi čovek struke Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, Slobodan Subić.

Sledeće kolo ŽKK “Srbobran” putuje u Zrenjanin, a potom u Srbobran dolazi beogradski “Ras”, dve najbolje ekipe u ligi. “Mi ćemo u te utakmice ući rasterećeno, idemo sportski da se takmičimo, da probamo da podignemo formu, a potom, u poslednjih 5 kola u prvenstvu, pokušamo da dođemo do što većeg broja pobeda kako bismo takmičenje završili u gornjem delu tabele”, kaže za kraj trener Subić.

Facebook Komentari