Veliki koncert malih muzičara

Veliki koncert malih muzičara

07. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Veliki koncert koji je organizovan pred 8. mart u Srbobranu, svojom muzikom, deca iz Osnovne muzičke škole “Vrbas” su učinila da zaista bude poseban, što je potvrdila i publika potpuno ispunjavajući salu Pozorištanca.

Dom kulture Srbobran je rado izašao u susret školi, sa kojom već ima blisku saradnju, i ustupio im prostor za održavanje koncerta, pogotovo što je namera organizatora bila da se nastup iskoristi za prikupljanje pomoći za lečenje dečaka Petra Desnice iz Nadalja.

“Ove školske godine održali smo već jedan humanitarni koncert, koji je ujedno bio i Novogodišnji, ali smo odlučili da naš program bude iskorišćen za humanitarne svrhe. Isto će se ponoviti i večeras.” ,rekla je u sredu veče, pred početak koncerta u Srbobranu, Marijana Marki – direktorica OMŠ “Vrbas”.

“Prva motivacija za održavanje koncerta nam je bio 8. mart, ali kad smo čuli da i ovde možemo učiniti jedno dobro delo, to smo ukombinovali i odlučili da koncert bude namenjen prikupljanju sredstava za lečenje Petra Desnice iz Nadalja. S obzirom da mi u Srbobranu imamo izdvojeno odeljenje, koje pohađaju deca iz Srbobrana, Turije i Nadalja, oko 80 đaka, na ovom koncertu će u najvećoj meri nastupati oni, ali tu su i gosti iz naših odeljenja u Zmajevu i Savinom Selu. Osim učenika nastupiće i nastavnici i to će biti naš zajednički koncert. Publika će moći da čuje sve instrumente zastupljene u našoj školi, a što se tiče repertora, on je veoma šarolik, od naravno klasične muzike, do narodne, zabavne i dečijih pesmica.”, objasnila nam je Marijana Marki.

Publika je u Pozorištancu mogla da vidi i čuje veliki broj pojedinačnih nastupa dece: na violini, harmonici, klaviru, gitari, ali i da čuje hor i tamburaški orkestar škole, što je bio nastup koji je pobrao najviše aplauza.

Za ovaj veliki koncert nije bilo najvažnije da svaki ton bude tačan, naravno da je bilo simpatičnih malih trema i nesigurnosti, to je sastavni deo procesa učenja, najvažnije je bilo da se nastupom pakaže napredak i stekne samopouzdanje u nastupu pred publikom.

Veliki koncert malih muzičara

Ono što je na ovom konkretnom koncertu bilo jednako važno, jeste činjenica da je prikupljena određena suma novca namenjena za ozdravljenje malog Petra, a to je 63.150 dinara i 20 apoena u evropskoj valuti. Petar Desnica je bio počasni gost OMŠ “Vrbas”, sa svojom porodicom je sedeo u prvom redu i pratio nastupe svojih malo strijih drugara na bini, i to je razlog zašto je ovo uistinu veliki koncert.

Facebook Komentari