Zdravstvena zaštita građana ostaje prioritet

Zdravstvena zaštita građana ostaje prioritet

03. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zdravlje

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” jedna je od 170 zdravstvenih ustanova u Srbiji u kojoj su danas organizovani specijalistički zdravstveni pregledi građana bez prethodnog zakazivanja, što je bila prilika da predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, direktor Doma zdravlja, dr Vlastimir Kladar, i član Opštinskog veća, dr Ilija Gazepov, razgovaraju sa Srbobrancima, ali i zaposlenima u zdravstu, a tema je bila zdravstvena zaštita.

Svesni važnosti ranog otkrivanja potencijalnih bolesti, različite vrste preventivnih pregleda su organizovani skoro svakog vikenda u periodu za nama. Danas je po drugi put to bila provera rada i funkcija štitne žlezde, što je utvrđivano analizom krvi i ultrazvučnim pregledom svih zainteresovanih građana opštine Srbobran.

Zdravstvena zaštita građana ostaje prioritet

“Zdravstvena zaštita građana opštine Srbobran ostaje prioritet za lokalnu samoupravu i Dom zdravlja u Srbobranu. Zbog toga je veoma važno što smo i u ovoj godini nastavili sa akcijom preventivnih pregleda, a naši sugrađani ovoga puta su imali priliku da dodatno brinu o svom zdravlju i pregledaju štitnu žlezdu. U prethodne četiri godine u naš Dom zdravlja, zahvaljujući republičkim, pokrajinskim i sredstvima lokalne samouprave, investirano je 55 miliona dinara u različitu opremu, ali i u nova vozila. Izdvojio bih novi rendgen aparat, novi ultrazvučni aparat i mamograf. Nastavićemo da aktivno učestvujemo u svim inicijativama koje dolaze iz našeg Doma zdravlja i da radimo na što boljoj i što jačoj prevenciji i zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana.”, rekao je nakon obilaska Doma zdravlja, Radivoj Debeljački. Kako je interesovanje građana za preventivne preglede bilo značajno, predsednik Opštine Srbobran je rekao da će se s tom praksom nastaviti i u budućnosti.

Sa tim je saglasan i dr Vlastimir Kladar, koji je rekao da se nastavlja unapređenje usluga u ustanovi, sve u korist bolje zaštite građana. “Obaveštavam građane da smo preko Ministarstva zdravlja i Sektora za javne nabavke uspeli da nabavimo reagense za kontinuiranu kontrolu CRP-a, D dimera i elektrolita. To nismo bili u mogućnosti, ali od sada širimo lepezu usluga u našoj laboratoriji jer smo nabavili jedan aparat i za ove analize. Sa ovom uslugom krećemo za desetak dana”, kazao je direktor Kladar.

Facebook Komentari