Džudisti doneli 2 medalje sa državnog prvenstva

Džudisti doneli 2 medalje sa državnog prvenstva

14. februar 2024.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Džudo, Sport

Prvenstvo Srbije za kadete u džudou, održano u beogradskom sportskom kompleksu Šumice, 10. februara 2024, bilo je za borce Džudo kluba “Turija” više nego uspešno. Četvoro takmičara iz opštine Srbobran je uzelo učešće, a osvojene su 2 medalje.

judo klub turija

Najbolji rezultat je ostvario Nikola Jovanović, on je u kategoriji kadeta do 60 kilograma osvojio srebrnu medalju. Nataša Gadžić se ovog puta vratila sa takmičenja noseći bronzano odličije, u kategoriji kadetkinja do 70 kilograma.

turija jk

Nikola M. Jovanović je u kategoriji kadeta do 90 kilograma osvojio 5. mesto, dok je Svetozar Mališević u kategoriji 50 kilograma, zauzeo 7. poziciju. U ukupnom plasmanu DŽK “Turija” je zauzeo visoko 11 mesto, iza klubova iz Beograda, Novog Sada, Niša, Zrenjanina i Pančeva, kao najvišeplasirani klub iz malog mesta.

“Ovo je za mene lično, do sada, jedan od najvećih uspeha, prvi put da smo se sa ovakvog turnira vratili sa više od jedne medalje. Taj uspeh je ujedno i dodatni podstrek za dalji rad, kao i potvrda da je rad u klubu na najvišem nivou i da idemo u dobrom pravcu. Pre svega su Nataša i Nikola dokazali da su vredni pažnje i perjanice kluba.”, rekao je po povratku iz Beograda trener Milan Srdanović.

jk turija

Prvenstvu Srbije je prethodilo prvenstvo Vojvodine, gde je klub osvojio 2 srebra i 3 bronze, uz zauzimanje visokog 7. mesta u ukupnom plasmanu.

Facebook Komentari