Sportista godine je Nataša Gadžić

Sportista godine je Nataša Gadžić

20. decembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Večeras je u sali Malog pozorišta upriličena svečanost na kojoj su najzaslužnijim sportistima, sportskim radnicima i organizacijama uručena priznanja za rezultate i doprinos lokalnom sportu, čiji izbor vrši i nagrade dodeljuje Sportski savez opštine Srbobran, čak 16 laureta, među kojima se ističe najvažnije priznanje u godini, a to je Sportista godine.

Uz priznanje Sportista godine, Savez je dodelio i ona za: najuspešnijeg sportskog trenera, sveukupni lični doprinos u oblasti sporta, najuspešniji sportski kolektiv i čak 12 nagrada za mlade nade lokalnog sporta.

Svečanost je otvorila predsednica Sportskog saveza Jasmina Šeguljev, pozdravljajući prisutne, kojih je u sali bilo više od stotinu. “Sportski savez opštine Srbobran, kao krovna organizacija, okuplja trenutno 18 sportskih organizacija, sa oko hiljadu aktivnih sportista, što predstavlja najmasovnije udruženje u našoj opštini, i svakako je organizacija koja daje doprinos za lakši, funkcionalniji i pre svega efikasniji rad sportskih kolektiva. Ovu priliku koristim da se zahvalim lokalnoj samoupravi i predsedniku Opštine Srbobran, Radivoju Debeljačkom, na maksimalnoj podršci. Razumevanje na koje nailazimo u Opštini, jeste garancija da je lokalni sport prepoznat kao ulaganje u decu i budućnost. S tim u vezu, mogu da obećam, da će sport u našoj opštini i dalje davati značajan doprinos promociji i afirmaciji sredine u kojoj živimo. Na kraju čestitam svim laureatima koji su izabrani”, poručila je sa bine Jasmina Šeguljev.

Priliku da se obrati skupu imao je i Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, izražavajući zadovoljstvo što je u prilica da bude u društvu tako velikog broja mladih i uspešnih sportista, svojih sugrađana. “Pridružujem se čestitkama i upućujem ih ne samo ovogodišnjim laureatima, već i onima koji su vredno trenirali cele godine, a nisu se našli među nagrađenima. Neka ovo bude podstrek kako bi se neredne godine popeli na binu i podigli priznanja. Ono što uvek ističemo, tokom cele godine, jeste da će Opština Srbobran nastaviti zdušno i u punoj meri podržavati sportske kolektive, sportiskinje i sportiste. Smatram da je to veoma važno, jer je ulaganje u sport ulaganje u zdravlje građana. Zato mislim da je sport jedna od najvažnijih grana društvenog delovanja u koju treba ulagati, ne samo finansijski, već i na sve druge načine. Imamo dobru saradnju sa Sportskim savezom opštine, razgovaramo o svemu, i tu očekujem da se uključe i svi sportski kolektivi, da pokažu inicijativu, ideje, i da tako još više pospeše razvoj sporta u našoj opštini. Smatram da je to veoma važno za našu budućnost”, rekao je okupljenima Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Sportista godine je Nataša Gadžić

Ceremonija zvaničnog uručenja nagrada počela je prozivanjem najmlađih članova brojnih sportskih kolektiva, uz svako ime mogla se čuti i kratka biografija sportista sa svim do sad zasluženim odličijima i ostvarenim rezultatima. Među mlade nade srbobranskog sporta, za 2023. godinu, svrstani su:

  • Tamara Jocić (2011.) teniserka TK “Tisa” Bečej
  • Bogdan Šijačić (2005.) rukometaš RK “Srbobran”
  • Aleksandar Nwora (2011.) šahista ŠK “Srbobran”
  • Matija Panić (2014.) fudbaler FK “Srbobran” i FK “Crvena Zvezda” Beograd
  • Nikola Jovanović (2007.) džudista DŽK “Turija”
  • Božana Jovanović (2010.) džudistkinja DŽK “Turija”
  • Petar Šeguljev (2013.), plivač PK “Swim Star” Bečej
  • Ivana Grozdanić (2009.) košarkašica ŽKK “Srbobran”
  • Tatjana Lukić (2009.) košarkašica ŽKK “Srbobran”
  • Nikolina Perović (2009.) košarkašica ŽKK “Srbobran”
  • Ana Maria Sep (2009.) košarkašica ŽKK “Srbobran”
  • Đurđina Čobanov (2007.) atletičarka “Srbobranskog atletskog kluba”.

Sportista godine je Nataša Gadžić

Nagrada za najuspešnijeg sportskog trenera u 2023. godini, pripala je Milanu Srdanoviću, prvom treneru Džudo kluba “Turija”. Isti klub je proglašen za najuspešniji sportski kolektiv, jer je u 2023. godini nadmašio sve istorijke rezultate, a sekretaru DŽK “Turija”, Lazaru Gajinoviću, pripalo je priznanje za sveukupni lični doprinos u sportu.

Najbolja takmičarka ovog sportskog kolektiva, Nataša Gadžić, dobila je priznanje Sportista godine za 2023. godinu, potpuno zasluženo, jer je svojim rezultatima dosegla do sad neviđene visine džudoa i sambe u opštini Srbobran.

U ime nagrađenih, skupu se obratio Milan Srdanović. “Sva deca, takmičari koji ulažu svoje vreme u sport i vredno rade, moraju da se poštuju. Zahvaljujem se Sportskom savezu i Opštini Srbobran u ime Džudo kluba ‘Turija’, u ime svih večeras nagrađenih laureata i u svoje lično ime. Može se nekome učiniti da je Džudo kluba ‘Turija’ večeras puno puta prozivan, i zato mislim da je važno da objasnim, ovo je najuspešnija godina za naš sport od kako je klub osnovan, a možda i od kako džudo postoji u opštini Srbobran, a to je već 55 godina. Sa individualnim rezultatima koje smo imali ove godine, podstaknuti smo bili da se oprobamo i na evropskoj sceni, gde smo imali neke dobre borbe i još bolje pobede. To nas svako tera da sledeća godina, ukoliko budemo u mogućnosti, bude jednako dobra kao ova, ako ne i bolja”, u svom obraćanju je između ostalog rekao Milan Srdanović, upućujući čestitke svim laureatima.

Facebook Komentari