Pripreme dobile internacionalni karakter

Pripreme dobile internacionalni karakter

11. februar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Seniorski sastav Fudbalskog kluba “Srbobran” ozbiljno odrađuje pripreme za prolećni deo sezone, od najviših ambicija se nije odustalo zbog čega se tim dodatno pojačao i već su odigrane tri prijateljske utakmice. U planu je odigravanje još dve kako bi se proverio igrački kadar i kako bi trener Matarugin video sa čim raspolaže pred nastavak takmičenja u Područnoj fudbalskoj ligi “Subotica”.

Nedelja 11. februar je za klub iz Šumice bio poseban dan, posle dužeg vremena je na lokalnom stadionu odigran jedan internacionalni susret, nakon kog smo razgovarali sa Nemanjom Perendićem, predsednikom FK “Srbobran”, a on nam je rekao sledeće: “Došli su nam gosti iz Mađarske, iz mesta Bačalmaš (Bacsalmas FC), ekipa koja se nadmeće u četvrtom rangu takmičenja. Bila nam je čast i zadovoljstvo da se upoznamo i lepo ih ugostimo. Dočekali smo ih prijateljski s namerom da iz Srbobrana ponesu samo lepe utiske. Utakmica je bila dobra, obe ekipe su postigle po dva gola, i oba trenera su bila u prilici da minute daju svim igračima i tako ih pripreme za takmičenje.

Pripreme dobile internacionalni karakter

Trener Matarugin je u prvom poluvremenu izašao sa jačim sastavom kada smo i poveli sa dva gola, a zatim je u drugoj postepeno menjao tim kako bi ozbiljniju minutažu protiv respektabilnog protivnika stekli i mlađi igrači. Danas je zaigralo čak 20 fudbalera našeg kluba, što nije konačan broj, i mislim da je to nešto na čemu bi nam mnogi pozavideli, jer samo iz velikog kvantiteta se može očekivati da se dobije kvalitet. Zadovoljni smo prikazanom igrom u ovom pripremnom periodu, jedino što smatramo da nam malo nedostaje jeste bolja fizička sprema igrača, na tome će morati da se poradi jer bez toga teško da se može do najboljih rezultata”, smatra predsednik FK “Srbobran”, Nemanja Perendić. On se zahvalio ljudima koji vode FB stranicu “Niže lige Vojvodine“, jer su pomogli da se ostvari kontakt sa klubom iz Mađarske.

Perendić je stava da je rezultat na ovakvim mečevima u drugom planu, ipak su to samo pripreme, istučući kao najvažniji segment ovog susreta sklapanje novog prijateljstva. Posle utakmice su fudbaleri i treneri obe ekipe imali zajedničku večeru i druženje, a čelni ljudi FK “Bačalmaš” su uputili poziv klubu iz Srbobrana, da bude njihov gost tokom letnjih priprema, ne samo kako bi se uzvratilo gostoprimstvo, već i zato što se srpska ekipa pokazala kao jak protivnik, adekvatan za proveru snage pred narednu sezonu.

Bila je ovo treća pripremna utakmica za “Srbobran”, prva je odigrana protiv ekipe AFK “Ada”, a zatim i sa FK “Solid” iz Subotice, i oba puta su Srbobranci pobedili rezultatom 2:0. Slede još dve provere, prvo protiv komšija iz Siriga, a zatim i protiv odlične ekipe “Budućnost” iz Paraga, koja je lider u PFL Sombor.

U želji da se dosegne sam vrh tabele, ako ne prvo mesto onda bar drugo koje vodi u baraž i potencijalno u Vojvođansku ligu, Fudbalski klub “Srobobran” je dodatno pojačao redove u zimskom prelaznom roku. Najzvučnije ime je Martin Jelić, on dolazi iz bečejskog srpskoligaša, čime je klub sa Vašarišta postao bogatiji za još jednog Jelića, s obzirom da brat Davor već dve godine uspešno nastupa za “Srbobran”. U klub je došao i Stefan Đisalov, i već na današnjem meču pokazao veliki potencijal postigavši prvi gol. Takođe pojačanja su i Stefan Ranisavljev, Dejan Zorić i Mateja Novaković, uz još nekoliko mladih igrača stasalih u školi fudbala FK “Srbobran”.

Facebook Komentari