Branislav Nedimović posetio FK Srbobran

Branislav Nedimović posetio FK Srbobran

11. decembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Lokalna samouprava, Sport

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, boravio je danas u Srbobranu, gde je obišao stadion Fudbalskog kluba “Srbobran” i sastao se sa čelnim ljudima Opštine, lokalnog sporta i kluba domaćina.

Na kapiji sportskog objekta u Šumici, Branislav Nedimović je dočekan od strane Radivoja Debeljačkog, predsednika Opštine Srbobran, Nemanje Perendića, predsednika FK “Srbobran”, Jovice Andrića, člana Opštinskog veća u resoru omladine i sporta, kao i Slobodana Subića, direktora Centra za sport i turizam opštine Srbobran.

Branislav Nedimović je želeo da stane na travnatu površinu stadiona koji mu je dobro poznat, jer je nekadašnji FK “Elan” iz Srbobrana bio sportski kolektiv poštovan u celoj Jugoslaviji. Domaćini su potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije uputili u sve detalje koji su tiču funkcionisanja kluba danas, o ulaganjima koja su poslednjih godina učinjena na stadionu, govorilo se o planovima za naredni period, a sastanak je iskorišćen i da se utvrdi kako FSS može da pomogne.

Branislav Nedimović posetio FK Srbobran

“Bila nam je čast da ugostimo potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, gospodina Branislava Nedimovića, da ga uputimo u samo funkcionisanje sportskog kolektiva, koji ne samo da neguje dugu tradiciju fudbala u Srbobranu, već je i danas jedan od najvećih klubova u opštini, na šta smo vrlo ponosni”, rekao je Radivoj Debeljački nakon sastanka.

“Naš plan za budućnost je da nastavimo ulaganja u infrastrukturu, da obezbedimo još bolje uslove za našu decu koja treniraju fudbal, a tu naravno spadaju i fudbalski klubovi u Turiji i Nadalju. Što se tiče FK ‘Srbobran’, koji je danas bio tema, učinjeno je dosta, promena je ogromna u odnosu na neki pređašnji period, a mislim da smo na dobrom putu da u narednoj godini obezbedimo i dodatna sredstva. Razgovarali smo o par tema, predsednik kluba je na prvo mesto stavio nabavku nove kosačice, na šta je potpredsednik Branislav Nedimović rekao da Savez može da obezbedi sredstva za njenu kupovinu.

Lokalna samouprava je u budžetu planirala sredstva za potrebe sportske infrastrukture u narednoj godini, postoji potreba za reflektorima na pomoćnom terenu, kao i proširenje tribina na glavnom terenu, što ćemo gledati da rešimo. Dodatni kapaciteti na novoj tribini su potrebni, mi smo imali velike tribine koje su na žalost morale da budu srušene jer su bile nebezbedne. Kako klub ima nameru, možda već u ovoj godini, da se plasira u viši rang takmičenja, i veći kapacitet tribina je sigurno realna potreba”, preneo je zaključke sastanka Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Branislav Nedimović posetio FK Srbobran

Predsednik FK “Srbobran” Nemanja Perendić, se zahvalio Branislavu Nedimoviću što je izdvojio vreme i došao u Srbobran, kao i lokalnoj samoupravi i njenim predstavnicima, što su pokazali koliko im je važan klub sa Vašarišta. “Za Fudbalski klub ‘Srbobran’ i mene lično je današnja poseta od velikog značaja, Fudbalski savez je pokazao da brine i o klubovima iz nižih liga, a ne samo za učesnike Super lige. Gospodin Nedimović nam je poklonio garnituru sportskih dresova, kao i fudbalske lopte, što je poklon koji ćemo sigurno umeti na pravi način da iskoristimo, i na kojem smo neizmerno zahvalni”, nakon sastanka je saopštio Nemanja Perendić.

Fudbalski klub “Srbobran” broji više od 120 dečaka u 4 takmičarske selekcije. Najmlađa generacija je 2017. godište, još uvek se ne takmiči, ali su u klubu ponosni što i ti dečaci vredno treniraju i žele da se dokažu.

Facebook Komentari