Šampionski pehar ostao u Srbobranu

Šampionski pehar ostao u Srbobranu

06. januar 2024.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Memorijalni novogodišnji turnir “Jovica Tešić Jole”, jedan od najvećih turnira u malom fudbalu na teritoriji Srbije, završen je sinoć nakon 12 dana sportske borbe. Šampionski pehar podigla je ekipa “Farbara Smart kolor i moler Jokić” iz Srbobrana.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, domaći sastav je ubedljivo pobedio, nadigravši odličnu ekipu “NTM Čikerija”, rezultatom 4:2. Već u prvom napadu su “Farbari” došli do prvog pogotka i poveli sa 1:0, a do isteka poluvremena su još jednom loptu smestili u mrežu protivnika. Sredinom druge deonice postižu i 3. gol, nakon čega protivnik uvodi golmana igrača i sa šestoricom prelaze u napad kako bi pokušali da okrenu rezultat. Uspevaju da smanje razliku na 3:2, ali im 2 minuta pre kraja i poslednje nade biveju ugašena, kad u brzoj akciji primaju 4. gol. Bio je to pravi način da se srbobranski sastav revanšira za prošlogodišnji poraz u finalu.

Šampionski pehar ostao u Srbobranu

U konkurenciji seniora, pored prvoplasirane ekipe “Farbara Smart kolor i moler Jokić”, kojoj je pripao šampionski pehar, zlatne medalje i novčana nagrada od 200.000 dinara, čelnici lokalnog sporta su čestitali i drugoplasiranoj ekipi “NTM Čikerija”, i uručili im nagradu u iznosu od 100.000 dinara, kao i uvek odličnoj, a ovog puta trećeplasiranoj ekipi, “Agromaus” sa iznosom od 50.000 dinara. Za najboljeg golmana je proglašen Mane Mirković, najbolji strelac je bio Jovan Ćuk, a igrač turnira Đorđe Glišović.

“Kvalitet fudbala prikazan ove godine je bio odličan, pogotovo bih tu istakao polufinalne mečeve i naravno one u direktnoj borni za medalje”, započeo je komentarisanje ovogodišnjeg turnira Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam.

“Ovom prilikom i javno upućujem čestitke ovogodišnjim osvajačima turnira. Momci godinama igraju odlično, uspevaju da dođu do same završnice, a sad po prvi put i osvajaju šampionski pehar. Čestitam i ekipi ‘NTM Čikerija’, svaka čast, retko se dešava da oni ne osvoje turnir, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe. Ipak, danas je pobedio bolji sastav”, rekao je Andrić.

On je pohvalio i malobrojnu, ali efikasnu, ekipu koja organizuje ovu sportsku manifestaciju. “Svaki dan se igralo od 15 časova pa skoro do ponoći, a ovog finalnog dana smo počeli već u 14 časova. Zahtevno je sve organizovati i skoro dve nedelje se starati da sve teče bez većih problema. Nadam se da su učesnici i publika zadovoljni, a mi ćemo se postarati da sledeće godine, organizaciono gledano, lestvicu podignemo još više”.

Kad je reč o stalnom podizanju kvaliteta manifestacije, 4. Memorijal “Jovica Tešić Jole” se ističe po većem broju kategorija za učesnike, što je posebno istakao Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam Srbobran. “Trudimo se da svake godine na neki način osvežimo manifestaciju, da ponudimo na turniru nešto novo. Ove godine je to učinjeno povećanjem broja kategorija u dečijem uzrastu, po prvi put smo imali istovremeno mlađe pionire, pionire i kadete, uz naravno standardne veterane i seniore.

Pored toga, važno je istaći da nikad lakše nismo skupili veći broj ekipa za učešće, čak 32 seniorske. Srbobran se pozicionirao jako dobro, kad je reč o zimskim turnirima u malom fudbalu, kojih ima dosta u našem okruženju, ekipe su navikle da je kod nas dobra organizacija, sudijski par je isti kao ranije sa jednakim kriterijumom donošenja odluka, nagrade su standardno visoke, i svi su uvek prijateljski dočekani u našem Srbobranu. Mislim da imamo prostor i kapacitet da dalje napredujemo i za narednu godinu podignemo turnir na neki još viši nivo. Ideje već postoje”, saopštio je Slobodan Subić.

Kad su u pitanju mlađe kategorije učesnika, i oni su poslednjeg dana na turniru igrali utakmice za treće mesto kao i za naslov šampiona. U kategoriji mlađih pionira (2011.), treće mesto na turniru je zauzela ekipa “FK Hajduk Kula”, drugoplasirani su bili “Banditi NS”, dok je “FK Napredak Nadalj” osvojio šampionski pehar. Luka Joksović je proglašen za najboljeg strelca, Lazar Stojanović za najboljeg golmana, a Vuk Bukinac za najboljeg igrača turnira.

Kod pionira (2009.) treće mesto je osvojila ekipa “Inter Miami”, “Tigersi” su bili drugoplasirani, a prvaci turnira su dečaci iz ekipe “Picante pizzeria Srbobran”. Najbolji strelac u konkurenciji pionira je Pavle Novaković, za najboljeg golmana je proglašen Uroš Kojić, a najbolji igrač turnira je Todor Brankov.

Kadeti (2007.) su na trećem mestu imali tim “Old Times pub”, drugoplasirana ekipa je “As Bugi”, a osvajač takmičenja “Auto servis Ađanski”. Najbolji strelac je Novak Đurković, za najboljeg golmana je izabran Ivan Martinović, a najbolji igrač je Stefan Đurić.

Šampionski pehar ostao u Srbobranu

Treće mesto u konkurenciji najstarijih učesnika turnira u Srbobranu, veterani (35+), osvojila je ekipa “Masteršped”, drugo mesto je pripalo timu “Gradina sistem”, a osvajači turnira su momci iz “Elektrovojvodina NS”. Najbolji strelac kod veterana je Zoran Zukić, kao najbolji golman se istakao Miloš Mladenović, dok je najbolji igrač u ovoj konkurenciji Igor Papović.

Više fotografija sa finalnog dana turnira možete pronaći u našij facebook galeriji SrbobranDanas.rs .

Facebook Komentari