Vandalizam na dečijem igralištu

Vandalizam na dečijem igralištu

25. decembar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Dečije igralište u srbobranskom Novom naselju, “Naša priča”, poslednjih je meseci postalo meta vandala. U nekoliko navrata su činjene manje materijalne štete, dok je sinoć po prvi put provaljeno u ostavu za alat i rekvizite, pre toga u zatvoreni deo bašte u kojoj deca proslavljaju rođendane.

Ostava je zidani objekat obezbeđen metalnim vratima, koja su nasilno otvorena, a u baštu koja je zatvorena prozirnom ceradom, provalnici su ušli kidajući je, iako je prostim pogledom kroz nju moguće utvrditi da nema vrednih stvari koje bi se mogle ukrasti zarad neke materijalne dobiti. Čist vandalizam.

Članovi Udruženja “Naša priča”, koji su obnovili ovo igralište i koji se staraju o njemu, kažu da su iznenađeni potrebom nekih individua da uništavaju prostor uređen za igru i boravak dece, da lome mobilijar i provaljuju u objekte u kojima sigurno da nema ničeg vrednog. Celo igralište je izgrađeno, tokom godina proširivano i ulepšavano uz pomoć sredstava i dobre volje velikog broja ljudi; od donacija članova udruženja, komšija iz Novog naselja, velikodušnih Srbobranaca, privrednika i uz podršku Mesne zajednice i Opštine Srbobran. Da li stvarno treba da se dozvoli nekim sebičnim i malodušnim pojedincima da tako uništavaju jedno zajedničko dobro, mesto koje s radošću posećuju deca iz cele opštine Srbobran i koje je dom svima drage Dečije olimpijade.

Svaki vandalizam je za osudu, tako i ovaj na dečijem igralištu, što bi trebalo da je stav svih razumnih ljudi.

Facebook Komentari