Vandalizam u Nadalju

06. jul 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Uništene kante, porušeni golovi, prevrnut betonski sto, polomljene klupe, samo su neki od prizora koje Nadaljčani mogu da zateknu na fudbalskom terenu.

Kapija fudbalskog kluba uvek je otključana i dostupna stanovnicima za svakodnevnu rekreaciju, kako kažu, vandalizam se nikada do sada nije dogodio. Da li je ovo opomena da bi trebalo da se prostor osigura?

“Seoski klub treba da bude otvoren uvek, deca i mladi često dolaze i okupljaju se upravo tu, igraju fudbal i uživaju. Nažalost ima ljudi koji zloupotrebljavaju to”, objašnjava iz FK “Napredak Nadalj, Ivica Surdučki.

Pred novu sezonu FK “Napredak” Nadalj ulazi sa dodatnim troškovima, s obzirom na to da je počinjena velika materijalna šteta.

“Što se tiče saniranja štete, još uvek se ne zna kako ćemo to obezbediti. Sve zavisi od sponzora i prihoda koje budemo dobili. Kućice u kojima sede igrači smo popravljali bezbroj puta, da bi bilo u funcionalnom stanju, sedeljke su od plastike koje su polomljene, to ne možemo popraviti”, navodi Surdučki i dodaje da su nadležni organi odmah izvršili uviđaj, počinitelj je priveden, a trenutno se nalazi u bolnici na odeljenju za neuropsihijatriju.

Počinilac je iz Nadalja, navodno ima probleme psihičke prirode, a ovaj nezapamćeni vandalzni čin priredio je u utorak oko 16.00 časova.

 

U.S.

 

Facebook Komentari