Još uvek vozim - Održana tribina o saobraćaju za srednjoškolce u Srbobranu

Još uvek vozim: Održana tribina o saobraćaju za srednjoškolce

23. novembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Saobraćaj

Kako bi se unapredila bezbednost u saobraćaju, s posebnim osvrtom na mlađu populaciju, u Srbobranu je u sredu održana tribina pod nazivom “Još uvek vozim”, koju su zajednički organizovali Savet za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – KLER, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i Gimnazijom i stručnom školom “Svetozar Miletić”.

“Serija tribina ‘Još uvek vozim’ je program edukacije u okviru Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, koji se uspešno realizuje od 2015. godine, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. Tribina je održana u sali Malog pozorišta i tokom predavanja osobe sa invaliditetom koje su invaliditet stekle u saobraćajnim nezgodama, prenele su lična iskustva i edukovale srednjoškolce o bezbednosti u saobraćaju i poštovanju saobraćajne kulture. Predavači na tribini bili su Milan Srdić ispred Agencije za bezbedednost saobraćaja, i Kristina Grbović ispred Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, koja je ispričala svoju ličnu priču. Tribini je prisustvovala i Dragana Nedeljković, nova članica Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Na kraju tribine učenici su imali mogućnost da probaju naočare koje simuliraju korišćenje alkohola i opijata. Na predavanju se pored ličnih priča, govorilo slikovito kroz vizuelne efekte ali i teorijske činjenice o pet ključnih aspekata koje izazivaju saobraćajnu nezgodu: alkohol i opijati, nepoštovanje brzine, upotreba mobilnih telefona, nevezivanje sigurnosnog pojasa i nenošenje zaštitne opreme”, saopšteno je nakon tribine.

Facebook Komentari