Akcija za veću bezbednost motociklista u saobraćaju

25. jun 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Saobraćaj

Lokalni Savet za bezbednost saobraćaja sprovodio je u protekla dva dana akciju podele sigurnosnih prsluka vozačima motocikala, posebno osetljivoj grupi učesnika u saobraćaju, na koju je ovaj opštinski organ odlučio da usmeri svoju pažnju.

Tokom četvrtka u Turiji i Nadalju, a u petak i u Srbobranu, podeljeno je pedesetak prsluka koji reflekturju svetlost sa idejom da, noseći ih, motociklisti postanu uočljiviji na putu. Poklon prsluke građanima su delile Nataša Zekić i Marina Zikić, u ime lokalne samouprave, dok su im u tome asistirali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

U akciji je sudelovao i novi načelnik PS Srbobran, Jovica Cvetković, koji je ovom prilikom i govorio o akciji. “Ovo je treća po redu akcija u ovoj godini, koju sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran, uz saradnju sa Policijskom stanicom u istom mestu, a ciljna grupa današnje akcije jesu mopedisti i motociklisti. Oni su posebna kategorija učesnika u saobraćaju na koju je stavljen akcenat ovom prilikom. U tu svrhu je opština Srbobran opredelila određena sredstva kojima su kupljeni sigurnosni reflektujući prsluci. Cilj akcije je da se podigne nivo uočljivosti motociklista i mopedista u saobraćaju i samim tim digne bezbednost u saobraćaja na jedan viši nivo. Najvažnije od svega je da ovo nije izolovana akcija, sa ovakvim i sličnim akcijama će se nastaviti i u budućnosti gde će fokus preći na traktoriste, a nakon toga i na vozače putničkih i teretnih motornih vozila”, pojasnio je načelnik Cvetković, napominjući da prostora za unapređenje bezbednosti u saobraćaju uvek ima.

Kako on kaže, opštinski Savet za bezbednost saobraćaja i Policijska stanica u Srbobranu i nastoje da zajedničkim naporima, prvo podignu svest svih građana o važnosti bezbednog učestvovanja u saobraćaju, a zatim da posvećivanjem pažnje pojedinačnim grupama učesnika dodatno tu svest dignu, kako bi ukupna bezbednost na saobraćajnicama na lokalnom nivou bila bolja.

Facebook Komentari