Dan škole obeležila i OŠ Vuk Karadžić

Dan škole obeležila i OŠ “Vuk Karadžić”

08. novembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Svečana proslava Osnovne škole “Vuk Karadažić” upriličena je danas u Pozorištancu, gde su đaci viših razreda ove obrazovne ustanove održali priredbu za Dan škole u prisustvu brojnih gostiju: predstavnika lokalne samouprave, sveštenstva, prosvetnih radnika, svojih porodica i drugara.

Dan škole Vuk Karadžić Srbobran

Pozdravljajući prisutne, ujedno otvarajući svečanost za Dan škole, direktorica Ružica Milić, rekla je da ona i njene kolege inspiraciju za neprestano usavršavane i inovativnost u radu sa decom, pronalaze u liku i delu velikana srpskog naroda, čije ime nosi njihova škola.

“Mislim da je trud naših kolega i učenika vidljiv na svakom koraku, svojim primerom naša škola pokazuje da je uvek spremna za inovacije. Tako smo i ove godine osluškivali potrebe i želje naših učenika, iz čega smo iznedrili jedan nov način da prikažemo njihove talente, to jest prvi ‘Vukov likovni konkurs’. Takođe, imali smo želju da sarađujemo sa drugim školama u opštini, tako da su na konkurs mogli da se prijave i učenici drugih škola. Pored učesnika, imali smo i goste, decu iz vrtića ‘Bubamara’ iz Nadalja, te se ovom prilikom zahvaljujem njihovoj vaspitačici Danijeli Trebaticki Maričić, što je bila spremna da prihvati izazov i pokaže kreativnost svoje dece”, kazala je Ružica Milić, a zatim pozvala nastavnika likovne kulture, Đorđa Ćorića, da kaže nešto više o samom konkursu.

Dan škole Vuk Karadžić Srbobran

“Ovaj likovni konkurs je zamišljen kao dugoročan kulturno-umetnički i društveni program, od visokog kvalitativnog značaja za sve učenike naše opštine. Cilj konkursa je bio da savremenu tehnologiju, u ovom slučaju fotografiju, iako je deo svakodnevice, približimo našim učenicima na jedan drugačiji način. Pomogao sam im da kroz ovaj vid umetnosti izraze svoje ideje, da primene sve ono što su naučili na časovima likovne kulture u istraživanju kompozicione fotografije”, pojasnio je nastavnik Ćorić, a zatim je prozvao decu koja su se istakla na konkursu, kako bi im direktorica Milić uručila priznanja i nagrade.

Likovni konkurs je pred učenike postavio temu “Moja škola i ja”, prijavilo se dvadeset četvoro učenika, ali su, po oceni žirija, na temu najbolje odgovorila sledeća deca: 1. mesto – Nikolina Ergelašev VII/2, OŠ “Vuk Karadžić”; 2. mesto – Vanja Šijačić VII/1, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”; 3. mesto – Anastasija Džambas VI/2,  OŠ “Vuk Karadžić”; Pohvalnica – Ana Benčić VII/1,  OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”. Njihovi radovi su zauzeli posebna mesta na izložbi fotografija koja je bila deo današnje svečanosti. Za izlaganje je izabrano ukupno 45 fotografija, nastalih kroz objektiv 15 autora. Takođe, izložene su i fotografije dece iz PU “Radost”, iz Nadalja, ukupno 15 dela, čijih je 5 malih autora i nagrađeno: Iskra Lazić, Luka Laušev, Luna Šajin, Mihajlo Brankov i Pavle Bejlović.

Zatim je usledilo svečano uručenje pohvalnica zaposlenima u OŠ “Vuk Karadžić”, nastavnom i nenastavnom kadru. Učiteljici Ljubici Popgligorin, nastavniku Đorđu Ćoriću i Milosavi Aleksić, članici pomoćnog osoblja, dodeljene su pohvalnice za isticanje u radu na polju kreativnosti. Obeleženi su i važni jubileji, za godine provedene u radu pažnjom su nagrađeni: učiteljica Milica Marić za 40 godina staža, Milana Dašić 20 godina radnog staža, Radojka Pantić za 10 godina, Željko Vasić za 20 godina radnog staža u obrtazovanju dece, i na posletku Dragici Ikrašev za zasluženi odlazak u penziju.

Dan škole Vuk Karadžić Srbobran

U nastavku obeležavanja Dana ustanove prisutni su se zabavili prateći program koji su za njih pripremili učenici starijih razreda OŠ “Vuk Karadžić”, na prvom mestu Dramske sekcije i Hora škole.

Facebook Komentari