pretpremijerno

“Pokondirena tikva” pretpremijerno izvedena u Radičeviću

25. septembar 2023.

Kategorija: Kultura

Pozorišnu predstavu “Pokondirena tikva – Fema Gaserka”, mladi srbobranski glumci su pretpremijerno izveli u Radičeviću, u petak 22. septembra 2023. godine, na poziv Dramskog studija “Feniks 95”, čime je nastavljena uspešna saradnja Doma kulture Srbobran i pozorišta iz Radičevića.

Publika je nagradila glumce brojnim aplauzima i ovacijama, a posle predstave je upriličen koktel. Dragan Gavrić, umetnički rukovodilac Dramskog studija “Feniks 95”, istakao je da mu je izuzetno drago što je saradnja dva pozorišta nastavljena i da se nada da će tako biti i u budućnosti.

Umetnički rukovodilac dramske sekcije Doma kulture Srbobran, Marko Samardžija, zahvalio se domaćinima i dodao da je uvek zadovoljstvo gostovati u Radičeviću, izrazivši ujedno i nadanje da će kulturna saradnja ova dva susedna mesta u budućnosti biti još intenzivnija.

Srbobranska premijera predstave “Pokondirena tikva – Fema Gaserka” biće izvedena u sali Malog pozorišta u Srbobranu, u utorak 26. septembra 2023. godine u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Predstava je projekat Doma kulture Srbobran koji je prepoznao i finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Rađena je po tekstu Jovana Sterije Popovića “Pokondirena tikva”, uz adaptaciju i režiju Marka Samardžije.

Facebook Komentari