raspevana jesen

Održan kulturno-umetnički koncert “Raspevana jesen”

04. novembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Velika dvorana CST Srbobran bila je, u petak veče, mesto održavanja zajedničkog koncerta “Raspevana jesen”, dva kulturno-umetnička sastava, Folklorni ansambl “Vila” iz Novog Sada i KUD “Stevan Vladislav Kaćanski Bard” iz Srbobrana.

Koncert “Raspevana jesen” je, kao i uvek kad nastupi “Bard”, za publiku korak u nepoznato, jer ovo kulturno-umetničko društvo sa pažnjom priprema nove i za posmatrače neočekivane priredbe, a sinoć je doza neizvesnosti bila i veća, jer se domaćoj publici predstavio umetnički sastav iz drugog mesta. Iako postoji 89 godina, a Novi Sad je tako blizu, “Vila” je sinoć imala tek svoj prvi nastup u Srbobranu.

Naravno, koncert “Razigrana jesen” bio je iskustvo za pamćenje, posetioci su muzikom, pesmom, igrom i narodnim nošnjama, provedeni kroz celu Srbiju, od krajnjeg severa Vojvodine do juga Kosova i Metohije, sa zapada na istok, posebno se zadržavajući u Šumadiji, srcu prelepe zemlje.

“Radost je velika zbog zajedničkog nastupa. KUD ‘Brad’ je od nedavno i član Saveza KUD-ova Srbije, što je veoma dobro u smislu formiranja zajedničke platforme za saradnju i partnerstvo sa državom u ostvarivanju cilja da naša kultura i umetnost postanu još prepoznatljivije. Susreti ove vrste imaju pun smisao kada zajedničkim snagama negujemo i prezentujemo našu bogatu tradiciju, u tom poslu treba da se oslanjamo jedni na druge”, rekao je Milorad Lonić, predsednik Ansambla “Vila” i Saveza KUD-ova Srbije.

Facebook Komentari