Srebrna plaketa za Crveni krst Srbobran

Srebrna plaketa za Crveni krst Srbobran

31. oktobar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Srebrna plaketa za pokazanu solidarnost i doprinos stvaranju sigurnih rezervi krvi, dodeljena je Crvenom krstu Srbobran, od strane Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, kao jednoj od organizacija koje dolaze iz male sredine, ali i pored toga ima značajne rezultate, konstantno održava velike i uspešne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

Svečano uručenje održano je u Novom Sadu, 30. oktobra, u sklopu Dana zahvalnosti Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, u čijem sedištu su plakete uručene i drugim zaslužnim organizacijama. Srebrna plaketa je priznanje za koje su zaslužni humani Srbobranci, naglasio je ovim povodom sekretar CK Srbobran, Goran Radovanović.

“Zahvalni smo Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, što je Crvenom krstu Srbobran ukazana čast i u Danima zahvalnosti uručena Plaketa, kao potvrda uspešne saradnje na zajedničkom putu prikupljanja dragocene tečnosti. Priliku koristim da se zahvalim svojim saradnicima, volonterima, prijateljima koji nam ustupaju objekte za održavanje akcija dobrovoljnog davanja krvi, i svim ljudima dobre volje koji su donirali deo sebe kako bi pomogli ljudima koje i ne poznaju.

Takođe, ona je i podstrek da još više napora uložimo u ovaj posao, ne bi li smo uvećali broj davalaca u budućnosti. Važno je napomenuti da imamo veći broj davalaca koji su dali krv više od 100 puta, jedan od njih je bio i naš Ikraš Dragomir, koji na žalost više nije sa nama. Ovo je trenutak da ga se prisetimo, jer je jedan od ljudi za primer kad su nesebičnost i humanost u pitanju”, rekao je sekretar Crvenog krsta Srbobran, Goran Radovanović.

Svega par dana ranije, istim povodom je u Vladi Vojvodine upriličena svečanost za organizacije koje su zavredile Zlatnu plaketu. Naravno, tu je reč o organizacijama i ustanovama koje dolaze iz većih sredina, i svakako zaslužuju priznanje. Jedna od deset uručenih plaketa dobila je susedna opština Vrbas, odnosno lokalna organizacija Crvenog krsta za organizovanje akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Facebook Komentari