Novi krstovi na krovu pravoslavnog hrama

22. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva

Rekonstrukcija krova na hramu Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu posao je koji je ovog leta sa pažnjom rađen, a danas postavljeni novi krstovi na zapadnoj i istočnoj strani broda crkve, kruna su tog posla.

Novi krstovi na krovu pravoslavnog hrama u Srbobranu

S tim u vezi je i današnja Sveta Liturgija bila svečanija, osvećeni su novi krstovi u prisustvu velikog broja vernika, a zatim su njihovom podizanju na krov isti i svedočili.

“Naši vernici, Srbobranci, danas su imali priliku na veliku radost svih, da prisustvuju istorijskom momentu da se na naš velelepni Hram, na novoobnovljeni krov postavljaju dva velika časna, pozlađena krsta, koja će ga dodatno ukrasiti i biti na duhovnu radost svih Srbobranaca i svakog čoveka koji će prolaziti pored ovog Hrama i moliti se Bogu”, rakao nam je u razgovoru starešina hrama, prezviter Srboljub Srdić.

Novi krstovi na krovu pravoslavnog hrama

“Radostan sam jer je ovom činu danas prisustvovao veliki broj Srbobranaca, hvala Bogu na divnom vremenu. Sa nama je danas bio arhijerijski namesnik Bečejski, uvaženi protoprezviter Vladislav Pajić, protoprezviter krstonosac Mirko Šipka, stari sveštenik u penziji koji je ovde proveo 11 godina, s punim srcem i ljubavlju došao danas da predvodi službu. Zahvaljujem se đakonu Bečejskom, mom
saparohu ocu Goranu, predsedniku Opštine Srbobran, županu rimokatoličke crkve, i svom vernom sabranom narodu”
, sa radošću izgovara otac Srboljub.

Novi krstovi na krovu pravoslavnog hrama Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu

On je istakao, da je sve ovo plod velike žrtve zajednice, i svih ljudi koji vode Crkvenu opštinu prvenstveno onih koji su se uključili u akciju saniranja krova kroz svoju žrtvu, kroz dar Bogu, kroz svoj prilog. “Oni su se uključili kao kamen, kao što kaže apostol Petar, na kome je sazidana crkva, svako se po jednu ciglu
uzidao i zato je radost veća, jer nije delo jednog čoveka već delo svih Srbobranaca”
, dodao je sveštenik Srdić, čestitajući svojim parohijanima.

O tome kako je posao obnove krova započet u junu mesecu ove godine, možete pročitati OVDE.

Facebook Komentari