dr Vlastimir Kladar Akcija preventivnih pregleda

Akcija preventivnih pregleda prevazišla očekivanja

22. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” zabeležio je izvrsne rezultate tokom dva dana akcija preventivnih pregleda, koji su organizovani u više od 170 zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Akcija preventivnih pregleda sprovedena u Srbobranu je prevazišla očekivanja. “Poštovani građani, poštovani naši pacijenti, posebno mi je zadovoljstvo da saopštim da u dvodnevnoj akciji preventivne kontrole štitne žlezde, koju je vodilo Ministarstvo zdravlja Srbije i zaposleni našeg Doma zdravlja, broj ultrazvučnih pregleda i broj urađenih analiza krvi na hormone štitne žlezde, značajno veći od broja pregleda u drugim opštinama južnobačkog okruga, koje imaju višestruko veći broj stanovnika. Ovaj podatak govori o visoko razvijenoj svesti stanovnika naše opštine o potrebi kontrole svog zdravlja, kao i o dobroj pripremi i organizaciji ove akcije.

Zahvaljujem svim sredstvima informisanja u našem Srbobranu, zatim vrednim i odgovornim radnicima Doma zdravlja, kao i neposrednim izvršiocima angažovanim na realizaciji ovog zadatka – medicinskim sestrama, laborantima i lekarima. Posebno hvala za posvećeni rad dr Veselinu Boškovu, radiologu. Dom zdravlja ‘Dr Đorđe Bastić’ spremno očekuje i sve naredne akcije, unapred se raduje mogućnosti da u punom kapacitetu pruži dijagnostičku i druge usluge svim građanima, te poziva ih da koriste besplatne preglede koje planira i organizuje Ministarstvo zdravlja – njihova svrha upravo je pojednostavljivanje pristupa zdravstvenoj zaštiti i brzi i profesionalni pregledi za što veći broj građana”, saopštio je danas dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić”.

Facebook Komentari