AKADEMIK ubedljivo savladao ekipu iz Rume

AKADEMIK ubedljivo savladao ekipu iz Rume

22. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaški klub “Sloven” iz Rume gostovao je večeras u Srbobranu, u okviru 4. kola Prve regionalne lige “Sever”, iako je reč o respektabilnom timu, ipak je ubedljivo savladan od strane domaćeg KK “Akademik”, rezultatom 95:74 (22:14, 31:11, 21:25, 21:24).

AKADEMIK ubedljivo savladao ekipu iz Rume

Već sredinom prve četvrtine je bilo jasno da ekipa u žutim dresovima misli ozbiljno da popravi utisak nakon poraza u Vrbasu, da brzom igrom i dominantnom odbarnom dođe de velikog inicijalnog vođstva. Još snažnije su Srbobranci zaigrali u drugoj četvrtini kad su došli do maksimalnog vođstva od 28 poena, čemu je najviše doprineo Igor Šijačić. On je ujedno bio i najkorisniji igrač susreta sa 25 postignutih poena, od čega 4 trojke.

U nastavku je domaća ekipa malo usporila ritam, čak je i odbrana bila malo slabija, ali ni u jednom trenutku se nedostižna prednost nije dovodila u pitanje. Posebno u poslednjoj četvrtini, kad je Rumljanima trebalo da se objasni da neće moći da naprave iznenađenje, odlično je zaigrao Aleksa Birovljev, koji je bio drugi najkorisniji u “Akademiku” sa 19 poena i 3 trojke. Svih 12 igrača je ostvarilo minute na u ovom meču, a čak 10 njih se i upisalo u strelce. Pored dvojice pomenutih, dvocifreni učinak su još imali, svaki po 10 poena: Igor Todor, Saša Markez i Isak Mijatović sa 2 trojke.

“Momci su odlično reagovali na poraz u prethodnom kolu, ove nedelje se odlično treniralo, bilo je jasno da žele pobedu, što smo i ostvarili. Prvo poluvreme je bilo značajno bolje od drugog, što i ne čudi, u pitanju je mlada ekipa, trčali su bez prestanka 20 minuta i napravili razliku od 28 poena. Teško je u tim godinama, posle tolikog vođstva, zadržati koncentraciju i nastaviti u istom ritmu, uz to došlo je do malog zamora, tako da sve razumem i zadovoljan sam kako su odigrali ovu utakmicu, protiv ekipe koja važi za jednu od najjačih u ligi. Sve čestitke momcima, a posebno pohvaljujem Igora Šijačića i Sašu Markeza. Odigrali su fenomenalno prvo poluvreme, kad je napravljena velika prednost”, rekao je posle utakmice Jovica Andrić, trener seniorskog sastava KK “Akademik”. On napominje da KK “Sloven” iz Rume ima jedan od najboljih rostera igrača u Prvoj regionalnoj ligi, odmah iza inđijskog “Železničara”, što ovu pobedu čini još značajnijom.

U narednoj nedelji “Akademik” će igrati dva puta, prvo kod kuće Kup utakmicu, u sredu od 20.00 časova, sa KK “Hajduk” iz Kule. “Akademik” je prvo dobio susret sa KK “Radivoj Korać”, a potom i sa ozbiljnijim protivnikom – “Dunav” iz Apatina, dok je “Hajduk” savladao ekipe iz Bačke Topole i Žitišta. Meč sa kulskim sastavom je polufinalni, i važno je reći da “Akademik” ima želju da u ovom susretu dođe do pobede, iako su prvenstvene utakmice imperativ. U slučaju da momci ostvare uspeh i prođu finale, nastavljaju takmičenje, prvo sa ekipom iz B lige, a zatim potencijalno i sa nekim sastavom iz Prve lige, nakon čega pobednik nastavlja takmičenje u Kupu Radivoja Koraća.

Drugi meč u nastupajućoj nedelji je za vikend, 5. kolo prvenstva protiv KK “Srem” u Sremskoj Mitrovici, tim koji je ozbiljno pojačan i ima skor poput srbobranskog, 3 pobede i 1 poraza. Ova utakmica će biti derbi susret u kom se ishod ne može ni pretpostaviti, iako se već sad čini da je cela liga upravo takva, gde svako svakog može da pobedi.

Takođe, minule subote, i pioniri KK “Akademik” su ostvarili pobedu, savladali su “Feniks” iz Bačke Palanke rezultatom 65:23. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Uroš Janjanin sa 14, i Bojan Radić sa 13 poena.

Facebook Komentari